A valóság végtelen áramlása | Ludovico Einaudi | Divenire

Először azt gondoltam, az ilyen zenéket ünnepnapokra érdemes tartogatni. Aztán rájöttem, hogy a hasonló munícióra sokkal nagyobb szükség van egy átlagos hétfői napon, amiben nem látunk semmi különlegeset. Ilyenkor jön jól igazán egy kis emlékeztető arra, hogy az élet perspektívájából nézve minden napban van valami ünnepi. Az élet átáramlik az emberen, hogy kinyissa a lelkét, aztán egy kicsit újra összébb zárja, miközben megállíthatatlanul halad, változik és sodorja magával a lényeket. “A valóság végtelen áramlása, a dolgok örökkévaló születése és halála”. Ezt írják az egyszerre hétköznapi és patetikus divenire igéről. De Einaudi mindezt sokkal jobban elmondja.

6 hozzászólás

 1. Ez nagyon szép, köszi!
  Meghallgattam és rákerestem, hogy ki is az a Ludovico Einaudi. Megtudtam, hogy ő írta pl. az Életrevalók c. film zenéjét is. Aztán kerestem tőle videókat, és hallgattam még egy kicsit. 🙂

  Ami meg eszembe jutott: bármelyik nap lehet ünnepnap, ha azzá tesszük!

  1. Author

   Örülök, hogy tetszik! 🙂 Engem mindig teljesen elvarázsol.
   Köszi a kiegészítést, igen, ő volt az. 🙂 Mily jó az a film is!
   Nagyon szépen összefoglaltad, én is pont így gondolom! 🙂

   1. A filmet többször is láttam. Az tudható, hogy megtörtént eseten alapul. Nem olyan régen pedig elolvastam a könyvet is, amit a főhős írt az életéről. Az is érdekes.

    1. Author

     Nem is tudtam, hogy megtörtént eseten illetve könyvön alapul. Ez tényleg érdekesnek hangzik, mindjárt meg is nézem, köszi!

 2. Imádom a zenéjét, el lehet merülni benne, mint a hűs habokban, vagy mint egy bársonyos felhőben .. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük