Nocsak-nocsak! Nagyon megváltoztak a fiatalok elvárásai

fiatalok környezettudatosság fenntarthatóság cégek

Nocsak-nocsak! Nagyon megváltoztak a fiatalok elvárásai

A fiatalok elsősorban a fenntarthatóságot és a környezeti értékek védelmét várják el a technológiai iparág vezetőitől – derül ki a magyarországi Bosch csoport és a Richter Gedeon Nyrt. közös kutatásából.

Az MTI-nek szerdán küldött összegzés szerint a 30 év alattiak a klímaválságot és a természeti erőforrások végességét értékelik a legnagyobb kihívásnak. Mindkettőt több mint 40 százalék nevezte meg a felmérésben, és a megkérdezettek 53 százaléka vár ezekre megoldást vállalati oldalról.

Több mint kétharmaduk abban is bízik, hogy az innovációk segíthetnek a környezettudatosságban.

A közlemény szerint a fenntarthatóság fogalmába sokan beleértik a szociális szempontokat is. Csaknem minden harmadik fiatal gondolja úgy, hogy a közösségi, sőt az egyéni fejlődésben is segíteniük kell a vállalati innovációknak.


fiatalok környezettudatosság fenntarthatóság cégek barátok kirándulás

Tisztában vannak ugyanakkor a saját felelősségükkel, csaknem 40 százalékuk választana a vásárlásai során olyan terméket, amelyik kevésbé terheli a környezetet. A kibocsátásmentes közlekedési eszköz majdnem 30 százalék számára fontos, és csaknem ugyanennyien a munkaadók közül is azokat részesítenék előnyben, amelyek elkötelezettek a fenntarthatóság iránt. Innovatív munkahelyen 70 százalék dolgozna, főképp olyan állásokban, ahol támogatják az alkotói szabadságot, és van lehetőség a szakmai fejlődésre.

Az adatokból az is látszik, hogy a fiatalok munkavállalói szemléletében a személyes és emberi tényezők a legfontosabbak, ezeket többre értékelik a mesterséges intelligencia vagy robotikai megoldások alkalmazásánál.

A felmérés a Bosch és a Richter megbízásából készült júliusban. Az online megkérdezéssel készült kutatásban 5090-en vettek részt – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI | Illusztrációk: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több környezet

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Nyilvános a Google-on a titkos oldalunk

Most már nem lehetünk biztosak abban, hogy csak mi látjuk. Pár hete egy hozzászólásban említettem is, hogy igyekeznünk kell, ugyanis mi megtehetjük…Tovább

KLUB

Az alábbi cikkek, blogok, videók azok számára érhetők el, akik a CENWEB KLUB tagjai, de bárki hozzáférhet egy csekély…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük