Sok helyen érezték a szlovákiai földrengést

földrengés

Sok helyen érezték a szlovákiai földrengést


Hétfő este 20.23 perckor 5-ös erősségű földrengést jeleztek Szlovákiában, Kassától hatvan kilométerre északkeletre, a lengyel-szlovák határ közelében, Homonna (Humenné) térségében, mintegy tíz kilométeres mélységben. A földmozgást Északkelet-Magyarország több településén is érezni lehetett, így Vásárosnaményben, Miskolcon, Hajdúnánáson és Sárospatakon is.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint károkról eddig nem kaptak bejelentést.

Ugyanakkor nemcsak Magyarországon, hanem Délkelet-Lengyelországban is érezhető volt a rengés, keddre virradóra emiatt tizenhárom alkalommal riasztották a tűzoltókat, akik a lakossági jelentések alapján Krakkóban, Tarnówban, Újszandecben (Nowy Sacz), Rzeszówban és Przemyslben ellenőrizték az épületek és a gázvezetékek állapotát.

A rengések általában a többemeletes épületek felső részén voltak észlelhetők.

A lakóházak evakuálását végül sehol sem kellett elrendelni. A lengyel tűzoltóság főparancsnoksága még hétfő éjjel stabilnak minősítette a helyzetet, és közölte: alaposan kivizsgálják a rezgésekről szóló összes bejelentést. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök hétfő este az X-en azt írta: a földrengés miatt a kis-lengyelországi vajdával egyeztetett, és elrendelte az illetékes szolgálatok készültségi szintjének emelését.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Támogass egy 15 éve ingyenes nonprofit portált és egy természetvédelmi rezervátumot!

  még több földrengés

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Kisebb földrengés volt a szomszédban

  Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben. Mint a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium a Facebookon írta…Tovább

  még több környezet

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Új kikötő épült a Balatonon

  Az Ypsilon Yacht Club Kft. 2022-ben kezdte építeni Alsóörsön a cégről elnevezett, 300 férőhelyes kikötőt, amely a hagyományos balatoni vitorlásokon… Tovább

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük