Kecskeméten készült az egyik cannes-i rajzfilm

rajzfilm

Kecskeméten készült az egyik cannes-i rajzfilm


A Kecskemétfilm Kft. két éve kapcsolódott be az Oscar-díjas, francia Michel Hazanavicius rendezésében készült, La plus précieuse des marchandises (A legértékesebb áru) című egész estés animációs film munkálataiba, amelyet május 24-én, pénteken este mutatnak be a 77. cannes-i filmfesztiválon.


Az alkotás rajzainak

jelentős részét a kecskeméti stúdió mintegy negyven munkatársa készítette. Az animátor-asszisztensi munkán kívül a karakteranimációt, a fény- és árnyékanimációt, az effektek rajzolását és a film majdnem teljes kifestését is itt végezték.

A Mikulás Ferenc stúdióvezető megbízásából a Kecskemétfilmnél készült munkák szakmai irányítását Nagy Lajos végezte, a gyártásvezető Vécsy Vera, a projektvezető Tóth László István, a vezető animátor Kosaras Mihály, míg a vezető rajzoló Réczicza Rita volt.


Michel Hazanavicius korábbi, The Artist (A némafilmes) című alkotását öt Oscar-díjjal tüntették ki 2021-ben. A rendező évek óta dolgozik ezen az animációs filmjén, amely Jean-Claude Grumberg azonos című írásán alapul, amelyet rendszeresen dolgoznak fel színházi előadás formájában. Hazanavicius és Grumberg együtt írta a forgatókönyvet és készített rajzokat is hozzá. A film zenéjét az Oscar-díjas zeneszerző, Alexandre Desplat jegyzi, míg a mesélő Jean-Louis Trintignant.

A dráma

egy Auschwitzba deportált zsidó család ikreinek sorsát fonja össze egy lengyel erdő mélyén élő szegény és gyermektelen favágó házaspáréval. A haláltáborba tartó vonaton a fiatal apa az egyik csecsemőt kendőbe burkolja, és a vonatról a hóba dobja. A magányos favágóné, aki a vonatokat figyeli abban a reményben, hogy azok hagynak maguk után valami hasznavehetőt, rábukkan a “csomagra”. Felfedezi a kislányt, majd úgy dönt, hogy hazaviszi.

A film a 2024-es Annecy Animációs Filmfesztivál nyitófilmje lesz júniusban, majd várhatóan novemberben kerül a francia mozikba, azután lehet majd számítani a nemzetközi és a magyarországi forgalmazására.


Nem először szerepel a Kecskemétfilm közreműködésével készült alkotás Cannes-ban. Legutóbb, 2016-ban a később Oscar-díjra is jelölt Michael Dudok de Wit The Red Turtle (A vörös teknős) című filmjét mutatták be.

Forrás: MTI, képek: Agat Films-Ex Nihilo

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több Cannes

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük