Gumicukordrog okozhat mérgezést

gumicukor

Gumicukordrog okozhat mérgezéstA múlt héten eddig alig ismert, szintetikus kannabinoidokat tartalmazó gumicukorkészletet foglalt le a rendőrség egy belvárosi CBD-termékeket árusító üzletben, miután a termék fogyasztása után több, elsősorban külföldi állampolgár mérgezéses tünetekkel került kórházba.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központban elvégzett vizsgálatok szerint a THCJD jelzéssel ellátott gumicukrok fő hatóanyaga nem kenderből kivont THC, hanem több, ahhoz szerkezetileg hasonló szintetikus vegyületek, melyek a THC-nál sokkal erősebb hatásúak és lassabban fejtik ki hatásukat. Emiatt nő a túladagolás kockázata. A vegyületek fogyasztásának hatására megváltozik az érzékelés, a hangulat, a viselkedés, a túladagolás beszéd- és mozgásképtelenséget okozhat.


Figyelmeztetésében az NNGYK arra kér mindenkit, hogy sem üzletekben, sem internetes felületeken ne vásároljon THCJD jelzéssel ellátott termékeket, és ne fogyasszon ismeretlen eredetű gumicukrot. A CBD-boltok kínálatában az utóbbi hónapokban megjelent THCJD jelzésű gumicukrok fogyasztása fokozottan veszélyes az egészségre.

A kannabidiol (CBD) a kendernövényben és virágzatában található, néhány táplálékkiegészítő készítmény fő hatóanyaga.

Mérgezés gyanúja esetén folyamatosan elérhető 112-es segélyhívó szám vagy az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat a +36/80/201-199-es telefonszáma hívható.

Forrás: MTI, a címlapkép illusztráció, forrás: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még többet a vegyszerekről

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük