Rekordszintű lehet a világ idei gabonatermése

világ gabonatermése


Rekordszintű lehet a világ idei gabonatermése


Rekordszintű, 2,854 milliárd tonna gabona teremhet az idén az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) legfrissebb, havi előrejelzése szerint. Ez a mennyiség 7,9 millió tonnával több a júniusban vártnál és 3,6 millió tonnával múlja felül a múlt évit.

A világ búzatermésére vonatkozó előrejelzését 0,3 százalékkal, 789 millió tonnára növelte a FAO,  részben a kedvezőbb ázsiai terméskilátások miatt, például Pakisztánban rekordszintű búzatermés várható. Oroszországban viszont a júniusban becsültnél kevesebb búzát takaríthatnak be a kedvezőtlen időjárás miatt.

A római székhelyű szervezet szerint rizsből is több lehet az idén, mint amire júniusban lehetett számítani. A FAO most azzal számol, hogy a learatott rizs mennyisége rekordszintű, 535,1 millió tonna lesz, 0,9 százalékkal meghaladva a júniusi előrejelzést.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több gasztro

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

1 hozzászólás

  1. Vajon hogyan hat majd ez a liszt és a pékáruk árárára?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük