Súlyos fennakadásaink voltak, de már csak egy kis döccenő jön!

Súlyos fennakadásaink voltak, de már csak egy kis döccenő jön!


Köszönöm, hogy többen is szóltatok, amikor a napokban a weboldal berogyott. 2023.10.31-ről 11.01-re virradóan éjjel volt egy tartós szünetünk, ami eltartott másnap délelőttig. Másnap, 11.02-án körülbelül reggel 6.30-tól nagyjából 11 óráig gyakorlatilag elérhetetlenek voltunk ismét. Csak néhányaknak sikerült feljutni az oldalra.

Sajnáljuk és elnézést kérünk,

bár muszáj hozzátenni, hogy nem rajtunk múlt. Nem nálunk, hanem a szerveren volt a hiba, ami kritikus időszakokban egyre nehezebben tudta kiszolgálna a dinamikusan növekvő Cenwebet. Növekedés alatt azt kell érteni, hogy

  • gyorsan növekszik a cikkek száma,
  • és szerencsére jelentősen növekszik az olvasók száma is.

Erre persze fel kell készülni, ha egy kicsit is bizakodók vagyunk, és mi fel is készültünk, amennyire lehetett. Már tavasszal, az új Cenweb indulásakor végrehajtottunk egy tárhelybővítést, de úgy tűnik ez nem volt elég (sokatok kérésére megtartottuk mind a mai napig a több mint 10 éves és több ezer cikket tartalmazó archív oldalt is).

Az utóbbi két hétben

már sokszor észleltük, hogy belassul az oldal, ezt jeleztük is a szolgáltató felé, de a probléma nem oldódott meg. Tegnap aztán valamikor dél körül vagy koradélután a gondok nagy részét elhárították, de így is szükséges a weboldalt átköltöztetni egy nagyobb teherbírású szerverre.

Ha minden igaz, akkor ma 12 és 13 óra között költözünk, de elvileg ez a számotokra csak kisebb fennakadással járhat. Talán észre sem veszitek. Mi viszont körülbelül 1 órán át nem tudunk majd a weboldalon kommunikálni.

A szerverproblémák nemcsak azt eredményezték, hogy totálisan elérhetetlen lett az oldal, de egyéb, kisebb, de azért kellemetlen működési gondok is voltak egyes oldalaknál, nehéz vagy hibás betöltés, de még a főoldalon is előfordult, hogy kissé egymásra csúsztak a cikkek widgetjei.

Most hajnali 2:32 van, és úgy tűnik, hogy

a problémák java megszűnt,

az oldal már így is villámgyors, és reméljük, hogy délutántól pedig ismét kifogástalan lesz minden funkciója és minden zegzuga.

Máskor is tegyétek szóvá, ha valami nem stimmel. Örömmel veszünk mindenféle észrevételt, javaslatot akkor is, amikor minden klappol. Sőt, időnként pozitív visszacsatolás is jöhet, hogy tudjuk, jó az irány. A Cenweb fejlesztése ugyanis nem állt meg. Bizonyos értelemben persze mindig fabrikálunk rajta, akár “100 év múlva is”, de körülbelül még egy fél évig akár jelentősebb reformokat is végrehajthatunk, és akár radikálisabb ötletek megvalósításába is belefogunk. A visszajelzéseitek ösztönzőek, és ténylegesen segítenek.

Nem minden kérdést tudunk teljesíteni, mert például van, akinek nagy a betűméret (nekem például), másnak meg kicsi. Nem tudunk, illetve az oldal minden paramétere nem tud megfelelni mindenkinek, de igyekszünk egy optimum közelébe vezetni, szem előtt tartva persze a magunk céljait is.


Illusztráció | Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Patreon-tagok körébe ITT. Csupán havi két-három kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért cserébe elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség ITT. Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress meg mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, abban a reményben, hogy szövetségesek lehetünk. A legjobbakat, üdv, Cen’   

még több cenweb

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több blog

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Érzem a bőrömön a regényírás illatát

Napbarnítottan kifeküdni délelőtt a teraszra vagy a fűbe az éjjel keletkezett kézirattal, rágyújtani egy multira a hideg narancslével a kezemben, hagyni és élvezni,…Tovább

2 hozzászólás

  1. Akkor nem nálam volt a probléma, azt hittem azért nem látom az oldalt, bár én nem szóltam semmit, mert gondoltam, úgyis elhárítjátok , ha a hiba “odaát “van.

    1. Author

      Nem, sajnos nálunk volt gond. Az átállás is csúszik még egy napot, 2023.11.04-én kerül sor rá dél körül, akkor megint lehet kicsit akadozás rövid ideig, de azt reméljük, hogy aztán már hasítunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük