Miért herélik ki Roald Dahlt? Hasít a woke és a cancel culture

Miért herélik ki Roald Dahlt? Hasít a woke és a cancel culture

„Rowling esetében viszonylag világos a helyzet: nyilvánvalóvá tette, hogy ezek a kritikák nem érdeklik különösebben. Aki olvasott már Fleming-regényt, tudja, hogy mire számíthat – a szerző viszont már nem tud hozzászólni a vitához, mivel 1964-ben elhunyt. Dahl több mint harminc éve halott, az örökösei pedig belementek a művek cenzúrázásába.” 

Tovább robog a dilivonat, irodalmi művek cenzúrázása. Klassz. A meglepően józan cikket teljes egészében ITT olvashatjátok. És ha már herélés, olvassátok el a Cenweb cikkét is arról, hogy Roger Waters pedig önmagát kasztrálja ITT.

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több USB

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Erdővé változtatják a gigantikus szeméttelepet

  Tizenegy évvel ezelőtt végleg bezárt Rio híres hulladéklerakója, a Guanabara-öböllel határos terület. Az 1970 és 2012 között szeméttelepként használt Jardim Gramacho lerakóba nyolcvanmillió tonna hulladék…

  még több irodalom

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Repülj, Karel, repülj! | Centauri novella

  Maga alatt vágta a fát, amikor azt ecsetelte, miként képes álmában úgy irányítani a testéből kiáramló erőket, hogy azok valamiként önmaga alatt összpontosuljanak, s az…

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük