Világrekordot akart felállítani a Titan egyik utasa

Rubik-kocka

Világrekordot akart felállítani a Titan egyik utasa


Édesanyja elmondása szerint négyezer méter mélyen, a Titanic roncsainál akart Rubik-kocka világrekordot felállítani az a pakisztáni fiatal, aki apjával és három másik emberrel együtt odaveszett a Titan búvárhajó balesetében.

Mint Christine Dawood elmondta, fia, Suleman Dawood tehetséges játékos volt, és előre jelentkezett a Guiness Rekordok Könyvébe a kísérletével. Suleman apja, Shahzada kamerát is vitt magával a tenger mélyére, hogy megörökítse a pillanatot.

Eredetileg a nő kísérte volna férjét a merülésre, de útjuk a koronavírus-világjárvány miatt meghiúsult. Később aztán fia is érdeklődést mutatott a merülés iránt, így inkább lemondott a lehetőségről a javára.

Ez ellentmond annak, amiről a fiú nagynénje számolt be, aki azt mondta, Suleman valójában félt az utazástól, és csak apja kedvéért vágott bele, mert éppen apák napjára időzítették.

Indulás előtt a család még viccelődött, majd a Titan útnak indult, Christine és tizenhét éves lánya, Alina pedig az anyahajó, a Polar Prince fedélzetén várakozott a búvárhajó visszatérésére, de hiába.

Christine akkor vesztette el a reményt, amikor átlépték a 96 órás határt, hiszen addigra vélhetőleg kimerültek volna a Titan fedélzetén található oxigéntartalékok. Az anya szerint lánya továbbra is bizakodott, egészen addig, míg a parti őrség nem közölte, hogy roncsokat találtak a Titanic közelében.

Christine és Alina Dawood most azt a célt tűzték ki, hogy mindketten megtanulják, hogyan kell kirakni a Rubik-kockát. Ez is segít nekik abban, hogy feldolgozzák a tragédiát és megőrizzék Suleman emlékét.

Forrás: MTI, kép: Fletcher Pride/Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több tenger

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  még több utazás

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük