Nyomozótestület vizsgálja a Titan katasztrófáját

Titanic

Nyomozótestület vizsgálja a Titan katasztrófáját


Az amerikai parti őrség tengerészeti nyomozó testületet hívott össze a mélytengeri búvárhajó tragédiájának vizsgálatára, melynek célja, hogy megelőzze a hasonló katasztrófákat. Ennek érdekében javaslatokat tesznek a biztonság növelésére, ugyanakkor azt is mérlegelik, hogy tesznek-e büntetőjogi lépéseket.

A vizsgálat jelenlegi szakaszában a tenger mélyén összeroppant jármű maradványait gyűjtik össze az új-fundlandi kikötőváros, St. John hatóságaival együttműködve.

A búvárhajó roncsait csütörtökön találta meg egy, a felszínről irányítható kanadai mélytengeri kutatóeszköz a tenger fenekén, csaknem négyezer méteres mélységben, mintegy ötszáz méterre a Titanic roncsaitól.

A haditengerészet szigorúan titkos tengerakusztikai berendezése már az eltűnés napján, június 18-án feltehetően robbanásból eredő hangokat észlelt.

A tenger mélyének zörejeit azután kezdték figyelni a térségben, hogy a Titan elvesztette a kommunikációt a felszíni kísérőhajójával.

Az OceanGate vállalat búvárhajóját elvileg négyezer méteres merülési mélységre tervezték, de az elmúlt hét tudósításai szerint több biztonsági kifogás is felmerült vele szemben.

Forrás: MTI, kép: NOAA/Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több hajó

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Vörösbegyek hajóznak a tengerentúlra

  A vörösbegyek jellemzően Európában és környékén mozognak Szibériáig illetve Afrikáig, azonban ezekben az években már nem az első bukkan fel közülük a tengerentúlon…Tovább

  még több óceán

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük