Hogyan szagolják ki az állatok a betegségeket?

Kutya

Hogyan szagolják ki az állatok a betegségeket?


A kutyákkal kapcsolatban régóta köztudott, sőt, a gyakorlatban is hasznosított információ, hogy megérzik az emberi test változásait (a rohamjelző kutyák például a vércukorszint csökkenését vagy az epilepsziás rohamot is előre tudják jelezni). De azt jóval kevesebben tudják, hogy az olyan betegségek „szagát” is érzik, mint bizonyos ráktípusok. És nemcsak a kutyáknak van ilyen csodálatos, az orvostudományban is hasznosítható szaglása, hanem más állatoknak is – így akadnak olyan helyzetek is, ahol megéri az ő bevonásukkal vizsgálni a mintákat. Minderről bővebben ITT olvashatunk.

Kép forrása: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több kutya

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

A kutya vagy a törpemalac empatikusabb?

Az ELTE Etológia Tanszékének kutatói házi kedvencként tartott kutyák és törpemalacok viselkedését hasonlították össze. Arra voltak kíváncsiak, hogy hogyan reagálnak…Tovább

még több tudomány

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Kémiai molekulákból teremtenének életet

Szathmáry Eörs evolúcióbiológus, az MTA rendes tagja három külföldi kutatótársával arra vállalkozott, hogy kémiai molekulákból laboratóriumi körülmények között teremt életet…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük