Minden idők legnagyobb szállítmánya érkezett a birtokra!

Minden idők legnagyobb szállítmánya érkezett a birtokra!


Drága támogatók, kedves klubtagok, csak röviden, és a videó is rövid lesz, épp csak annyi, hogy bepillantsatok pár másodpercre a birtok mindennapjainak és munkálatainak sodrásába, de meg nem állom, hisz minden ilyen mozzanatnál eszembe jut: hála a segítségetekért és bár több segítőkész emberre találnák!

Célozgatok már vagy egy hete arra, hogy jelentős változások, fejlesztések lesznek ismét, és most ezzel a röpke vidivel kissé el is árulom magamat. Igen, többek között az odútelepen lesznek jelentős és tudományos szempontból is nagyságrendi változások.

Amúgy pedig a télies tél és a korábbiaknál több madár miatt extra szállítmány érkezett tegnap a birtokra:

  • zab sármányoknak és verebeknek 40 kg.
  • szemes kukorica 25 kg.  szajkóknak, nagyvadaknak és pockoknak
  • vörös köles 10 kg. verebeknek, sármányoknak, vörösbegyeknek és szürkebegyeknek
  • fekete napraforgó a madárbalkonra 10 kg.
  • cinkegolyó 8 db az őszapóknak
  • alma 2 kiló a rigóknak és a csonttollúaknak (ha jönnek)
  • zöld széna 3 kg. a nádszállásba (erről később)

És ez még csak a kezdet!

A fenti mennyiség többszörösét igyekszünk beszerezni a következő napokban. Figyeljétek majd a sármányprogramról szóló blogot! Ott lesz minden részlet!

Még ha a tél enyhül is, a téli „üzemmódot” mindenképp egy magasabb minőségbe szeretnénk – együtt veletek! – helyezni, amint a tavaszi és nyári „üzem” egészen más minőséget képviselt a mézelő zónáknak, később pedig a nektárbároknak köszönhetően. A téli üzemmódot is egy jóval több élőlénynek biztonságot adó, nekünk pedig gyönyörködni és kutatni valót adó másik szintre kell emelni.

Az egyik elsődleges cél a nyílt területeken és bokorsorokban a nagy területen történő, aprómagvas, elsősorban a sármányokat célzó etetés rendszeresítése és kiterjesztése. Erről hamarosan részletes cikkben számolok be sok fotóval és videóval.

Ma (2023.12.09.), ha minden jól halad, akkor elkészül a sármányles is, ahonnan a madarak fotózhatók és filmezhetők lesznek, így aztán ti is megnézhetitek őket közelről (később bekamerázott etetőket is szeretnénk).

Kedves Olvasó, ha még nem támogattad a Cenwebet és a birtokot, légy oly kedves tedd meg, és legyél sok klubtag sok extra videóért és tartalomért cserébe ITT. Segíts a munkánkat az ünnepek alkalmából! Előre is köszönjük!


Szokatlanul gazdag szállítmány, 2023.12.08. | Fotó: Centauri

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több “Kert és vadon”

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Sikerrel járt a verebek védelme? | Fotók!

Mivel fészkelőként a mezei veréb nincs jelen a birtokon – körülbelül 2015 óta – fontos célkitűzés volt, hogy 2024-ben végre visszahozzuk a fészkelő fajaink közé….Tovább

még több blog

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Jövőre egy réce lesz az Év Madara

Három récefaj közül kerül ki jövőre az Év Madara. Hogy a böjti réce, a kanalas réce vagy a nyílfarkú réce lesz, arra július 25-én délig…

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük