Mesterséges intelligencia figyeli a cannes-i filmfesztivál vendégeit

cannes-i filmfesztivál

Mesterséges intelligencia figyeli a cannes-i filmfesztivál vendégeit


Kísérleti eszközökkel és a mesterséges intelligenciával erősítették meg a kedd este kezdődő 77. cannes-i filmfesztivál biztonságát, miután két hónappal a párizsi olimpiai kezdete előtt a terrorkészültség továbbra is a legmagasabb szintű Franciaországban.

A világ legnagyobb filmes találkozójára, amely tizenkét napig tart, a filmsztárok mellett csaknem negyvenezer akkreditált vendég, köztük 4500 újságíró hivatalos. Őket, és a tengerparti kisvárosba a következő napokban érkező több százezer filmrajongót tizenhét, mesterséges intelligenciát használó térfigyelőkamerával is ellenőrizni fogják.


A rendszert kísérleti jelleggel telepítették a Fesztiválpalota köré, a seregszemle legjobban megfigyelt területére, ahol a filmvetítések zajlanak, és ahol többi között Francis Ford Coppola, George Lucas, Meryl Streep, Emma Stone, Selena Gomez, Catherine Deneuve és Demi Moore is megfordul majd.

A technológia segítségével Cannes városvédelmi központja azonosítsa a kockázatosnak vagy gyanúsnak vélt eseményeket illetve viselkedésmódokat, emellett kiszűri az elhagyott csomagokat, az esetleges fegyvereket, földön fekvő embereket és bármilyen tömegmozgást.

A 2019 óta igényelt technológiai eszközöket a 2024-es olimpiára vonatkozó törvénynek köszönhetően kapta meg a város. Az új kamerák Franciaország legsűrűbb “videóvédelmi hálózatához” kapcsolódnak, amely 884 kamerát foglal magába, azaz minden 84 lakosra jut egy.

Az önkormányzat a kamerákon kívül 462 segélyhívó gombot helyezett el a közterületeken, iskolákban, bölcsődékben, középületekben, imahelyeken és üzletekben.

Forrás: MTI, kép: Palais de Festivals, Cannes/Facebook

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több MI

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Saját hivatalt kap a mesterséges intelligencia

Az Európai Bizottság a mesterséges intelligenciát (MI) felügyelő hivatalt hozott létre, amelynek feladata az MI alkalmazásának szabályozása lesz. 140 munkatársa között találunk…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük