Magyarország lett az első az Európai madármegfigyelő napokon

madármegfigyelés

Magyarország lett az első az Európai madármegfigyelő napokon


Első helyezést ért el Magyarország a 31. Európai madármegfigyelő napokon: a hagyományosan október első hétvégéjére meghirdetett nemzetközi programon idén harmincnégy BirdLife-partner ország madártani szervezete, köztük a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) vett részt.

Az összesített eredmények alapján Európában és Közép-Ázsiában 777 helyszínen több mint 3,5 millió madarat figyelt meg 15 125 résztvevő.


A kép illusztráció

Magyarország minden évben jól szerepel az országok közötti versenyben, idén pedig egy kategóriában első, egyben második, egyben pedig negyedik helyezést ért el:

első helyen végzett a rendezvényhelyszínek száma kategóriában, megelőzve Hollandiát és Belgiumot. A résztvevők száma kategóriában Görögország mögött a második lett, megelőzve Svédországot, míg az észlelt madarak kategóriában Finnország, Svédország és Hollandia mögött Magyarország negyedik lett.

A három leggyakoribb megfigyelt madárfaj nemzetközi viszonylatban az apácalúd, az örvös galamb, illetve a seregély volt, utóbbi Magyarországon az első helyen szerepelt a tőkés réce és a nyári lúd előtt.

Forrás: MTI, képek: Alex Proimos/Bird Spotting/Wikimedia

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Támogass egy 15 éve ingyenes nonprofit portált és egy természetvédelmi rezervátumot!

  még több madár

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Jövőre egy réce lesz az Év Madara

  Három récefaj közül kerül ki jövőre az Év Madara. Hogy a böjti réce, a kanalas réce vagy a nyílfarkú réce lesz, arra július 25-én délig…

  még több hír

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Így alakul most Európa időjárása

  A kontinens az időjárás mentén kettészakadt, míg mi hőhullámokkal küzdünk, Észak- és Nyugat-Európa még mindig arra vár, hogy elkezdődjön a nyár…Tovább

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük