Egzotikus lepkék érkeztek Budapestre

lepkekert


Egzotikus lepkék érkeztek Budapestre


Szeged után Budapesten is egzotikus lepkékben gyönyörködhetünk, hétvégétől ugyanis tizennyolc trópusi lepkefaj több száz egyedével fogadja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert Lepkekertje. A bemutatott lepkefajok mindegyike Közép- és Dél-Amerikai trópusi élőhelyein őshonos. Az állatok bebábozódva érkeznek egy Costa Ricában működő lepkeszaporító farmról, majd a Lepkekert közepén lévő, üvegfalú bábszekrényben helyezik el őket. Így a szerencsések akár a kikelés folyamatát is megfigyelhetik.

A Lepkekert területe 240 négyzetméter, légtere pedig 1200 köbméter, és a helyiséget úgy alakították ki, hogy közvetlenül a lepkék között sétálhassunk benne. De nemcsak a szépséges rovarok, hanem a különféle egzotikus növények is szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak: a broméliák, orchideák, sétányrózsák, csillagcsokrok és tillandsiák.


A Lepkekert 2000 óta létezik az Állatkertben. Jelenlegi helyére, a Pálmaház, az óriásvidrák és a prérikutyák kifutója, illetve a sörényes hangyász kifutó által határolt területre 2014-ben került. A bemutatóhely általában nyár elejétől kora őszig látogatható, de ha az időjárás megengedi, már május végén megnyílik. A kert többek között ilyen lepkéknek ad otthont.

Forrás: MTI, kép: Fővárosi Állat- és Növénykert/Facebook

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több lepke

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük