A jövő héten érkezik a tavasz

Hóvirág

A jövő héten érkezik a tavasz


A jövő hét elején a reggelek párásak, ködösek lesznek, de a köd napközben feloszlik, és a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. A hét második felében folytatódik az enyhülés, és megszűnnek a kemény éjszakai fagyok. A hét végén változóan felhős idő lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet akár a tizenöt fokot is elérheti – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfő

A hétfő hajnalra képződő köd, illetve rétegfelhőzet egy része napközben is hosszabb ideig megmaradhat, sőt, néhol terjeszkedhet is. Másutt változóan felhős idő valószínű többórás napsütéssel. Számottevő csapadék nem lesz, és mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában három és kilenc fok között alakul, az északkeleti határnál egy-két fokkal hűvösebb is lehet.

Kedd

A reggelre képződő köd, rétegfelhőzet napközben lassan feloszlik, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap.

Csapadék nem valószínű, de az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik.

A minimumhőmérséklet általában mínusz öt és plusz kettő, a maximum öt és tíz fok között alakul.

Napsütés

Szerda

A reggelre képződő köd, rétegfelhőzet napközben lassan feloszlik, a legtöbb helyen többórás napsütés várható. Csapadék nem valószínű, és mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában mínusz öt és plusz egy fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

A csúcsérték négy és kilenc fok között valószínű.

Csütörtök

A reggeli köd, rétegfelhőzet napközben lassan feloszlik, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, amit egyre vastagodó fátyolfelhőzet zavar.

Csapadék nem valószínű, a déli, délnyugati szél időnként megélénkül.

A minimum-hőmérséklet mínusz hat és nulla, a maximum öt és tizenegy fok között alakul.

Péntek

Péntekre virradóra észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, napközben pedig többnyire közepesen és erősen felhős időre van kilátás. Helyenként előfordulhat eső, a nyugatias szél időnként megélénkül.

A minimum-hőmérséklet mínusz három és plusz három, a maximum hat és tizenhárom fok között alakul.

Esőcsepp

Szombat

Többnyire erősen felhős lesz az ég, és elszórtan eső, zápor alakul ki.

A nyugati, délnyugati szél megélénkül, főként északon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz egy és plusz hat, a legmagasabb nappali hőmérséklet kilenc és tizenöt fok között alakul.

Vasárnap

Vasárnap felhőátvonulásokra lehet számítani többórás napsütéssel, néhol záporokkal, sokfelé megerősödő,

az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódó északnyugati széllel.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában kettő és hét fok között valószínű, de a szélvédett helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hét és tizenhárom fok között alakul.

Forrás: MTI, képek: Unsplash

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük