Spanyolország soha nem volt még ilyen népszerű

Spanyolország

Spanyolország soha nem volt még ilyen népszerű


Spanyolország híresen kedvelt téli úti célja azoknak az (elsősorban brit) utazóknak, akik kellemesebb éghajlatra menekülnének a zord időjárás elől. Idén pedig ez a vágy olyannyira a tetőfokára hágott, hogy az év első három hónapjában rekordszámű turista érkezett a napfényes és egyre melegebb országba.

A legtöbben valóban Nagy-Britanniából érkeztek (2,9 millióan), de németek is akadtak szép számmal (2 millióan), és rengeteg francia (1,9 millió) is átugrott egy kis koktélozásra.

A legnépszerűbb célpont január és március között a Kanári-szigetek voltak 4,3 millió látogatóval, de sokan (3,4 millióan) utaztak Katalóniába és Andalúziába is (2,4 millióan).

Összesen több mint 16 millió turista látogatott Spanyolországba az első negyedévben a spanyol statisztikai hivatal (INE) adatai szerint, ami sokkal, 17,7 százalékkal több, mint ahányan tavaly ilyenkor megfordultak a flamenco és a tapas hazájában.

A britek egy része talán rezsitakarékossági okokból is utazik barátságosabb klímára (a válság legmélyén például az utazási irodák egyenesen úgy hirdették a csomagjaikat, hogy azokkal spórolni lehet). A külföldi turisták által eddig idén elköltött 21,9 milliárd euró ugyanakkor 27,2 százalékkal több, mint amennyit 2023 első negyedévében hagytak ott az utazók. A rengeteg turista hatására jócskán felmentek az árak a népszerű spanyol úti célokon, különösen a Kanári-szigeteken. A helyiek már egyre kevésbé tudják megfizetni az albérletet és az életet, ezért nemrég országszerte tüntetések indultak, melyek a turisták számának korlátozását követelték.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több utazás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Ezek idén a Balaton legjobb strandjai

A balatoni önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) az idén 21. alkalommal hirdette meg a legjobb balatoni strandok védjegyévé váló…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük