Így reagált az ATV Gryllus Dorka kritikájára

Így reagált az ATV Gryllus Dorka kritikájára


Ne maradjon nyitva ez az ügy sem.

Emlékeztek? Itt írtam arról június elején, mennyire jó látni, amikor Gryllus Dorka színésznő finoman megfeddi az ATV-t, amiért az PET-palackokban rak a vendégei elé vizet, mondván: ez például a német televíziókban elképzelhetetlen lenne. Erről nemcsak írtam, de megkerestem akkor forrón-melegében az ATV-t is.

A Facebookon ITT osztottam meg mindezt.

Mi történt?

Gryllus Dorka Facebook-oldalán hozzászólásban „küldtem át” a róla szóló posztot, amire legnagyobb meglepetésemre hozzászólásban reagált:

„Nagyon köszönöm! Bár sajnos nálam okosabb emberek megmondták, hogy amíg a világ vezető politikusai és gazdasági vezetői a kisujjukat sem mozdítják, addig sajnos az, hogy mi kampányolunk, hogy kiiktassuk a PET palackot és ezzel mentsük meg a világot, az azt a tévképzetet kelti az emberekben, mintha rajtuk múlna a klímakatasztrófa és ezzel eltereljük a figyelmet az igazi bűnösökről. Minta a mi felelősségünk lenne, ami az övék.

Tulajdonképp ha reggeltől estig ordítani kéne a politikusainkkal és gazdasági vezetőinkkel, hogy vegyék már észre, hogy megfulladunk. Bár épp úgy tűnik, ők inkább megfullasztják a világot, a saját gyerekeiket, csak legyen még 3 dollárral több a számlájukon….borzalom! Da addig is, én is kerülöm a műanyagot, ahol csak lehet, persze!!!”

Az ATV nem tartott minket / engem méltónak arra, hogy egy rövid választ megeresszen, de ezt csak akkor vethetnénk a szemükre, ha ugyanakkor záros határidővel nem reagáltak volna Gryllus Dorka színművésznő kritikájára.

Akkor ugyanis árgus szemmel figyeltem a csatorna műsorait, és meg kell állapítani:

két napon belül kivezették a PET palackokat

és helyettük ATV-s bögréket raktak a stúdiók asztalára. Ez a gyorsaság példás. Ha ilyen reakcióidővel és nyitottsággal reagálna mindenki a felmerülő gondokra és jogos kritikákra, itt már rég nem lenne gond egy szál se. Se közel, se távol.


Screenshot

Kérve kérek mindenkit arra is

– tudva, hogy milyen siralmasan túlhevítettek vagyunk politikailag és ideológiailag szerte e nyomorult planétán –, hogy bár az ATV, mint főprofilját tekintve közéleti csatorna szintén vegyes érzéseket válthat ki az olvasókból, de próbáljunk meg legalább egy-egy pillanatra, legalább ezen a weboldalon függetlenedni a szenvedélyeinktől, ilyen-olyan manipuláltságunktól, hevítettségünktől, és tegyük azt, ami normális esetben természetes dolgunk volna, és amit tennénk is kérés nélkül, ha egy egyensúlyban élő civilizáció szerencsés fiai volnánk:

egyszerűen csak ismerjük el, ha valami rendben van.

Nem kell ennél több. Ez viszont szükséges ahhoz, hogy egy félőrült (vagy tán egészen az) kor hullámverésén hánykódva is, még ha meg nem is őrizhetjük meg, de legalább időre-órára vissza-visszanyerjük eredeti mivoltunk, éberségünk és emberségünk hajdani méltóságát.        

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Támogass egy 15 éve ingyenes nonprofit portált és egy természetvédelmi rezervátumot!

  még több környezet

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Kellenek halak a kerti tóba?

  Sokan építenek a kertjükben néhány négyzetméteres mesterséges tavakat, azzal a talán nem is teljesen tudatosuló céllal, hogy így hozzák el otthonaikba a természetes vizek…Tovább

  még több Szívlapát

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Madarakat etetsz? Önző gyökér vagy!

  Önző gyökerek vagytok mindannyian, akik madarakat etettek! Nem tudtátok? Hát akkor most már tudjátok! Hogy “mi hülyeség, mi nem az”…. …szóval olyasfajta kommunikáció zajlik egy…

  BRAVÓ! Köszönjük Greta Thunberg

  Gratulálunk Greta Thunberg! Bravó aktivisták! Fantasztikus eredmény. Csak így tovább. Még több aktivizmust! Még több agressziót! Még több eltorzult arcot!…Tovább

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük