Allergia elleni húst fejlesztettek

hipoallergén hús

Hipoallergén hús


Kecsketejből készült tejpor felhasználásával kilenc elemből álló hipoallergén hús-termékcsaládot fejlesztett a kunhegyesi Nagykun-Hús Húsipari és Kereskedelmi Kft. a Szegedi Tudományegyetem segítségével.

A cég elmondása szerint a készítmények csökkentik a parlagfű-allergiától szenvedők tüneteit. A kecskéket parlagfűvel illetve parlagfűmentes takarmánnyal etették, a tejükből készült tejporokat pedig mikrobiológiai, élettani, biokémiai és élelmiszeripari analitikai vizsgálatoknak vetették alá. Ezek eredménye alapján határozták meg a termékek receptúráját és az új termékek gyártástechnológiáját. A kutatók új, élelmiszeripari termékeknél alkalmazható mikrobiológiai és toxikológiai mérési eljáráson keresztül ellenőrizték a készítmények összetevőit, valamint validálták az elkészült húskészítmények allergiaellenes, illetve antitoxikus hatását.

A cég honlapján szereplő adatok szerint a Nagykun-Hús Kft. 1992-ben alakult, tevékenysége sertésvágás, bontás, darabolás, töltelékes húskészítmény-, sózott, pácolt, termékgyártás, valamint étkezési sertészsír gyártása, forgalmazása. Az értékesített termékek fele készítmény, a másik fele pedig tőkehús. Az üzem európai uniós minősítéssel rendelkezik.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több hús

No items were found matching your selection.

még több gasztro

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Légy oly kedves, oszd meg ezt a cikket!
Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük