Hipoallergén hús
Kecsketejből készült tejpor felhasználásával kilenc elemből álló hipoallergén hús-termékcsaládot fejlesztett a kunhegyesi Nagykun-Hús Húsipari és Kereskedelmi Kft. a Szegedi Tudományegyetem segítségével.
A cég elmondása szerint a készítmények csökkentik a parlagfű-allergiától szenvedők tüneteit. A kecskéket parlagfűvel illetve parlagfűmentes takarmánnyal etették, a tejükből készült tejporokat pedig mikrobiológiai, élettani, biokémiai és élelmiszeripari analitikai vizsgálatoknak vetették alá. Ezek eredménye alapján határozták meg a termékek receptúráját és az új termékek gyártástechnológiáját. A kutatók új, élelmiszeripari termékeknél alkalmazható mikrobiológiai és toxikológiai mérési eljáráson keresztül ellenőrizték a készítmények összetevőit, valamint validálták az elkészült húskészítmények allergiaellenes, illetve antitoxikus hatását.
A cég honlapján szereplő adatok szerint a Nagykun-Hús Kft. 1992-ben alakult, tevékenysége sertésvágás, bontás, darabolás, töltelékes húskészítmény-, sózott, pácolt, termékgyártás, valamint étkezési sertészsír gyártása, forgalmazása. Az értékesített termékek fele készítmény, a másik fele pedig tőkehús. Az üzem európai uniós minősítéssel rendelkezik.
Forrás: MTI, kép: Unsplash
Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!
Kedves olvasó,
ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).
Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.