Tangóra fel! | Carlos Gardel | Por una Cabeza

Hegedű

Carlos Gardel: Por una Cabeza


Talán megvárhattam volna ezzel a számmal a Valentin-napot, de szerintem annyira jól illik a reggeli zenéhez, hogy úgy gondoltam, nem tartogatom tovább. Amikor először meghallottam, eldöntöttem: megtanulok tangózni. Nem sokkal később be is iratkoztam egy tanfolyamra, ahol némileg átalakult, amit addig gondoltam erről a táncról – egyáltalán a társastáncokról.

A tangó lépései szinte banálisan egyszerűek más latin táncokkal ellentétben, az alapokat gyorsan el lehet sajátítani.

Aztán hogy mit hoz ki belőle az ember, az nagyjából minden máson múlik, mint a lépéseken: hogy mennyire érzi a zenét, milyen a kedve, mennyire van érzelmes vagy agyalós hangulatban. Persze ez minden táncra igaz valamennyire, de a tangóra talán különösen. Ez a tánc azért született, hogy mindenki táncolhasson, akkor is, ha nem tud megjegyezni bonyolult lépéseket és koreográfiákat.

Carlos Gardel francia-argentin énekes dalszerző 1935-ös slágere az egyik legnagyobb klasszikus, amely több filmben is szerepet kapott: a ’92-es, Egy asszony illata után, amelyből a fenti részlet is származik, ’93-ban a Schindler listájában és ’94-ben a True Lies – Két tűz között című amerikai akciófilmben is felhasználták. Használjuk fel mi is! Dallamok szárnyán ringatózó estét nektek!

Kép forrása: Pixabay

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több zene

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több blog

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Valóban mániákus lettem? | blog

Mit várjunk attól az embertől, aki puttony nélkül megy be a szőlőbe? Várhatjuk-e, hogy valamikor is jó és szép borral kínál minket?…Tovább

6 hozzászólás

  1. Nekem most eszembe jutott Richard Gere és Jennifer Lopez tánca is a 2004-es Hölgyválasz – Én táncolnék veled c. filmből.

    1. Author

      Igen, az korábban nekem is eszembe jutott, lehet, hogy jön majd egy másik tangózenével. 🙂 Nagyon ari az a film! 💚

      1. Szerintem ugyanarról a tangózenéről beszélünk! 🙂

  2. Nahát, még tangózni is tanultál? Nem semmi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük