Pusztító földrengések jöhetnek

Tokió földrengések

Pusztító földrengések jöhetnek

Egyre nagyobb kihívásokkal kell szembenéznie a nagyvárosi építészetnek, de a földrengésbiztonság olyan ellentéteket szül, mint amilyen például a biztonságra törekvő mérnökök és az egyedi megoldások és stílusok felé törekvő építészek-tervezők közötti ellentét.

Az építészek régóta igyekeztek megoldást találni a problémára, miként tudnának a folyton fejlődő városképek mögött észrevétlenül elrejteni olyan újításokat, amelyek megvédik az épületeket és az emberéleteket. Japán fővárosa, Tokió ismert hatalmas felhőkarcolóiról, ami merész húzásnak tűnhet egy földrengések által sújtott zónában, mégis, amikor megérkezik a csapás, a tornyok a föld rengéseivel együtt „táncolnak”. | Index

Tovább a teljes cikkre ITT

Borítókép: Tokió | Forrás: Pixabay


pisai ferde torony

Önmagát gyógyítja a pisai ferde torony | Egyszer talán egészen kiegyenesedik

“Olaszország az évezredes történelmével rengeteg látnivalónak és turisztikai célpontnak ad otthont, amik közül az egyik legismertebb kétségtelenül a pisai ferde torony. Csakhogy a látványosság az elmúlt években folyamatosan elveszti azt, ami miatt világszerte ismertté vált: a torony ugyanis évről-évre egyenesebb lesz – írja a Designtaxi.”


még több tallózó

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük