Nem adják ki az Oroszországban játszódó regényt

könyv

Nem adják ki az Oroszországban játszódó regényt


Egyelőre nem jelenteti meg új, Oroszországban játszódó regényét Elizabeth Gilbert, az Ízek, imák, szerelmek írója, miután rajongói körében nagy felzúdulást keltett, hogy éppen az ukrajnai háború idején adna ki orosz témájú könyvet.

„Nem most van itt az ideje, hogy publikáljuk ezt a könyvet”

– mondta az amerikai írónő, miután közönsége „csalódottságának és fájdalmának” adott hangot a The Snow Forest megjelentetésének időzítése miatt. A könyvet 2024 februárjában adták volna ki.

A múlt század közepén játszódó mű középpontjában a Likov család áll, amelynek tagjai a szibériai vadonban keresnek menedéket a szovjet rezsim és az iparosodás elől. Gilbert alkotását a koronavírus-világjárvány során megélt elszigetelődés ihlette.

Azonban, miután az írónő múlt héten jelezte könyve megjelenésének időpontját, és kedvcsinálót tett közzé a közösségi médiafelületeken az alkotásból, néhány ukrán rajongója ellenérzésének adott hangot.

Több kommentelő is hangsúlyozta, hogy a mű éppen az ukrajnai háború kitörésének évfordulója környékén jelenne meg, mások szerint az oroszokról most könyvet kiadni olyan, mintha az 1940-es években írtak volna a „bátor németekről”.

A közösségi médiában Gilbert azt írta, látta a „dühöt, bánatot és csalódottságot” kifejező kommenteket, és úgy döntött, hogy leállítja a regény megjelentetését. Hozzátette, hogy nem akar „még több kárt okozni egy olyan embercsoportnak, amely így is súlyos és rendkívüli sérelmeket élt és él át”.

A könyvet előrendelők a teljes összeget visszakapják, az írónő pedig a kiadás elnapolása után más irodalmi projektekre fog összpontosítani.

Forrás: MTI, kép: Mikolaj/Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több irodalom

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  még több hír

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Megdőlt a fővárosi szélrekord

  Szombat este egy mediterrán ciklon hidegfrontja vonult át az ország felett, mögötte többfelé megerősödött, helyenként viharossá fokozódott a nyugati, északnyugati szél…Tovább

  4 hozzászólás

  1. Rengeteg sportoló, művész, ……. bűnhődik most mások bűneiért. 🙁
   De sajnálatos az is, hogy valaki a nemzetisége miatt kirekesztésre kerül. Nem is értem melyik században is élünk.

  2. Ez rendszer szintű mobbing. Szörnyű.

   1. Author

    A mobbing találó. Ezek lényegében internetes trollok, már többen is szóvá tették, hogy nem annyira jó döntés rájuk hallgatni.

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük