Lazulás északi módra | Jonna Jinton | The Wolf Song

Erdei kabin

Lazulás északi módra | Jonna Jinton | The Wolf Song


Amikor megláttam a reggeli zenét, rögtön Jonna Jinton jutott eszembe. Ő az a svéd lány, akinek a videóihoz akkor fordulhatunk, ha hiányzik a tél, vagy épp sok van belőle, vagy ha kíváncsiak vagyunk rá, hogy él az ember az északi természetben. Jinton az egyetem elvégzése után egy kis faluba, Grundtjärnbe költözött, az ország középső részére, és költői videók, írások, meditatív énekek formájában dokumentálja az élményeit.

Ez a Farkasének című dal Astrid Lindgren magyarul is megjelent Ronja, a rabló lánya című gyerekkönyvének egy versikéje. Különösen aktuális most, hogy Svédországban az elmúlt évtizedek legnagyobb farkasgyérítése zajlik, bár nem ennek kapcsán választottam. Mint utólag, a válogatás során rájöttem, valójában Jintonnak köszönhetjük az elbűvölő reggeli jégzenét is. Én ugyanakkor már várom, hogy jöjjön a meleg és a tavasz, úgyhogy inkább télbúcsúztatónak tekintem ezt a videót.

Nyugodalmas estét nektek!

Kép forrása: Unsplash

még több zene

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

3 hozzászólás

    1. Author

      Igen varázslatos. Nekem ilyen pozitívan borzongós. 🙂

  1. Olyan mint a meséskönyvekben- misztikus, titokzatos, félelem keltő, gyönyörű- de sugallja azt is, ott van a Föld Anya , aki ezer arcát mutatja, északon, délen – mindenhol, ahova mindig lehet kapcsolódni, mint egy biztonságos bölcsőhöz. Eddig nem láttam ezt az írást, a fekete farkas után találtam ide. Köszönet, gyönyörű az éteri hang!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük