Irtják a farkast a svédek

Farkasok

Irtják a farkast a svédek

54 farkast lőttek le vadászok Svédországban az elmúlt évtizedek legnagyobb gyérítése során. Egyre nagyobb erők feszülnek egymásnak Európában a nagyragadozók körül, a gazdák az állataikat féltik, a természetvédők szerint az egyre nagyobb számban kilőtt nagyragadozók épp csak lábra kapott állománya újra összeomolhat. Az Európai Parlament határozatot fogadott el a farkasok ellen; az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyent azzal vádolják, hogy pikkel rájuk, mióta megették a póniját; az európai értékek mintaországaként emlegetett Svédország ellen kötelezettségszegési eljárást indítottak a farkasirtás miatt. | Euronews

Tovább a teljes cikkre ITT

Borítókép: Pixabay

Több farkasokkal kapcsolatos cikket is szemléztünk a napokban, és mi is írtunk farkasokról:


Farkasportré Centauri

Amit valaha farkas… Farkasok közelről

Rám is zsákmányként tekint? Vagy inkább azt fürkészi: él-e még bennem a vadon? Ha igen, akkor azt is tudom, hogyan védekezzek. Ha nincs már bennem semmi, mindenki prédája vagyok. Nem arról van-e szó, hogy nem csupán egy ragadozó néz rám így, hanem mindaz, ami a tekintet mögött van. A szem a lélek tükre – mondják, de milyen is egy farkas lelke? Nem azonos-e mindazzal, ami a vadonban az elmúlt párszázezer évben történt?


Farkasok az amszterdami állatkertben

Mit vált ki a kutyákból a farkasvonyítás?

A vonyítás a farkasok legjellegzetesebb hangadása, azonban nem csak ők vonyítanak, hanem több kutyafajta is. A használata azonban merőben eltérő. Míg a farkasok azért vonyítanak, hogy nagy távolságokon keresztül kommunikáljanak, kijelöljék a territóriumuk határait vagy megosszák egymással a helyzetüket, háziasított rokonaiknál, a kutyáknál, sokkal komplikáltabbnak tűnik a helyzet.


még több vadon

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több tallózó

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük