Amit valaha farkas… Farkasok közelről

Farkasportré Centauri

Farkasok közelről

színnel lélekkel

Rám is zsákmányként tekint? Vagy inkább azt fürkészi: él-e még bennem a vadon? Ha igen, akkor azt is tudom, hogyan védekezzek. Ha nincs már bennem semmi, mindenki prédája vagyok. Nem arról van-e szó, hogy nem csupán egy ragadozó néz rám így, hanem mindaz, ami a tekintet mögött van. A szem a lélek tükre – mondják, de milyen is egy farkas lelke? Nem azonos-e mindazzal, ami a vadonban az elmúlt párszázezer évben történt?

Attól van benne erő, hogy nem egyszerűen a farkas-nemzetség egy tagja néz rám, hanem a farkasok teljes történelme.

Ez a tekintet kapu, s mögötte felsejlik minden távolság, amit valaha farkas befutott; minden szarvasborjú, amit valaha farkas leterített; minden hó, amit valaha farkas a bundájáról lerázott; minden fa, ami alatt valaha farkas haladt; minden folyó és patak, amin valaha farkas átkelt; minden üreg, amiben valaha farkas lakott; minden erdő, amit valaha farkas uralt; minden éhség, ami valaha farkast kínzott; minden éj, amiben valaha farkas vonyított; minden félelem, amit valaha farkas okozott; minden seb, amit valaha farkas kiszimatolt; minden seb, amit valaha farkas kapott.


Farkasportré Centauri
Fotó: Farkasportré | Centauri

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több “Színnel lélekkel”

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Amire büszke vagyok: a jobb lábam

Úgy visz engem minden barangolásra, fotózásra, varsák ellenőrzésére, éjjeli lepkészetekre, hogy rá sem gondolok. Sokszor van egyedül, senki se gondol rá…Tovább

még több farkas

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük