Az amerikai alkotmányt célozták meg a klímaaktivisták

amerikai klímaaktivisták alkotmány

Az amerikai alkotmányt célozták meg a klímaaktivisták


A klímaaktivisták ezúttal az amerikai alkotmányt vették célba, nem csak átvitt, hanem konkrét értelemben is: ciklámen színű port szórtak az Egyesült Államok alkotmányát tartalmazó tárlóra, amely Washingtonban a szövetségi levéltár kupolacsarnokában található.

Az ország jogrendjének 1787-ben elfogadott legfontosabb dokumentuma nem sérült meg, csupán az üveggel fedett tárlót szennyezte be a vörös anyag.


Mint a néhány látogató előtt az aktivisták elmondták, nem tartják magukat olyan törvényhez, amelyben nincs hangjuk, és amely nem képviseli őket.

A nemzeti levéltár (National Archives) vezetője, hivatalos pozíciója szerint az Egyesült Államok levéltárosa, közleményben ítélte el a rongálást. Colleen Shogan hangsúlyozta, hogy a levéltár kupolacsarnoka az ország alapító dokumentumainak “szentélye”. Egy ilyen vandál cselekedetet nagyon komolyan kell venni, és azt szorgalmazta, hogy az elkövetőket a törvény teljes szigorával büntessék meg.

A médiabeszámolók szerint egy klímaaktivista csoport tagjairól van szó, szervezetük legfőbb követelése, hogy az amerikai elnök hirdessen ki tényleges klímavészhelyzetet, hozzá kapcsolódó intézkedésekkel.

Forrás: MTI, kép: National Archives Museum

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még többet a klímaváltozásról

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több aktivizmus

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

2 hozzászólás

  1. Kontraproduktív, többet árt, mint használ.
    Egyszerű feltűnési viszketegség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük