Küzd, mint hattyú a jégen

Bütykös hattyú télen

Küzd, mint hattyú a jégen

Nemigazán jártam sikerrel tegnap a Balatonon. Szépen sütött a nap, de jég a vártnál kevesebb volt, ahogy azt reggel írtam. De azért az nem lehet, hogy felvételek nélkül hagyjalak titeket. Nem igaz? A Kis-Balaton jóval látványosabb volt, arról több menetben hozok is képeket és videókat, de addig is nézzétek ezt a bütykös hattyút, aki erősen küzdött a partmenti vékony jégen. Ezen boldogulnak a legnehezebben, hisz nem tartja meg őket. A háttérben egy arra sétáló apukát hallani.Ezen a madáron is – mint oly sok hattyún – ott virít a gyűrű. Az ő adatait is leadom a gyűrűzőközpontnak, és ha megjön az eredmény, megosztom veletek is, hátha kiderül erről a madárról valami érdekes.

Ajánlom figyelmetekbe a madárjelölés történetének összefoglalóját is. Megújítva, sok új szép képpel, sőt egy egész galériával került fel a napokban.           


Madárgyűrűzés és vonuláskutatás

A madárgyűrűzés története | Vonuláskutatás

A madárvonulásnál látványosabb és titokzatosabb jelenség aligha van a természetben.

A madarak vonulása az egész bolygót érinti, az Északi-sarktól az Antarktisz partjáig. Nincs még egy olyan csoport, ami olyan intenzíven használná a bolygó minden szegletét, mint a madarak. Ha felbukkan egy sarki csér (nálunk igen ritka átvonuló), könnyen lehet, hogy az a madár épp úgy látta az Északi-sark jegesmedvéit, mint az Antarktisz pingvinkolóniáit

még több madár

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több Balaton

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük