Éretten gyümölcs, éretlenül zöldség, mi az?

Jackfruit

Éretten gyümölcs, éretlenül zöldség, mi az?


A gyógyhatásairól is ismert jackfruit eltérő tulajdonságokat mutat az érése egyes fázisaiban. Érettségétől függően zöldségként vagy gyümölcsként kezeli a gasztronómia. Az éretlen, halványzöld termését omlós, rostos állaga miatt jellemzően zöldségként, illetve húshelyettesítőként kezeli a gasztronómia világszerte. Zölden, nyersen nem fogyasztható, főzést vagy sütést igényel. A naturális íze miatt általában fűszerezik, pácolják, esetleg főzés közben intenzíven ízesítik. A Magyar Mezőgazdaság szerint olyan magyaros ételekhez is érdemes kipróbálni, amelyek aprított húsdarabkákat, vagy darált húst tartalmaznak, de street foodok, saláták alapanyaga is lehet. Bővebben ITT olvashatunk róla.

Kép forrása: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több gasztro

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Ég veletek, füstölt ízek!

Author Mara By Mara
Date 2 hét ago
Comments 1 Comment
Míg régen a füstölt ízt kizárólag füstöléssel lehetett elérni, ma már ezt füstölt ízű fűszerekkel, azaz füstaromákkal is meg lehet tenni. Így számos, különféle ételeknek…Tovább

még több USB

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük