Hurrikán söpört végig Houston belvárosán

hurrikán houston

Hurrikán söpört végig Houston belvárosán


Hurrikánerejű viharok sújtották Houston egyes részeit, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás az áldozatok után. A viharnak négy halálos áldozata van, és egy további ember halála is valószínűsíthető. Két ember halálát fák kidőlése okozta, egy személy pedig amiatt halt meg, hogy az erős szél ledöntött egy darut.

A Houstont is magába foglaló Harris megyében több elektromos elosztótorony is károsodott, amelyek helyreállításán folyamatosan dolgoznak a szakemberek. De a vihar következményeinek elhárítása inkább hetek, mint napok kérdése. A csütörtöki és pénteki viharban összesen csaknem egymillió fogyasztónál szűnt meg az áramszolgáltatás Texas állam délkeleti részén, és további 215 ezer háztartás és vállalkozás maradt áram nélkül a szomszédos Louisiana államban.


Houstonban és környékén

minden iskolakörzetben, összesen 400 ezer diáknak tanítási szünetet rendeltek el. A 160 kilométer/órásnál is gyorsabb szélviharban több száz toronyház, köztük iroda-, lakó és szállodaépületek ablaka tört ki, törmelékkel borítva el Houston belvárosának utcáit. A hatóságok azt kérték a lakosságtól, hogy kerüljék el a belvárosi részt, a rendőrség pedig megerősítette az épületek őrizetét, hogy megelőzze a lehetséges fosztogatásokat.

Az Egyesült Államok déli államaiban

péntekre további viharokat várnak, egyes helyeken tornádó is kialakulhat, legnagyobb eséllyel Louisiana és Alabama államban, míg Texas délkeleti részén árvízveszélyre figyelmeztettek. Houston környékét az elmúlt hetekben már több vihar sújtotta, a nagyváros közelében a San Jacinto folyó áradása miatt több száz embert ki is kellett telepíteni.

Az Egyesült Államokban, főként a középső államokban idén az április az átlagosnál jóval több vihart hozott, tornádók is jóval nagyobb számban alakultak ki a megszokottnál. Összesen 320 forgószél kialakulását jegyezték fel, ami több mint kétszerese az átlagosnak. A tornádókban több településen lakóházak tucatjai semmisültek meg, és épületek százai károsodtak súlyosan.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük