Hosszú éjszakai utazások

Hosszú éjszakai utazások


Nem jött álom a szememre, „látomások” jöttek helyette. Tervek, ötletek, kétségek. Jobb lett volna ébren maradni eleve. Ha az íróasztalnál, a gépnél ülök egész éjjel az ágy helyett, legalább haladok is valamit, bár efféle éjjeleken valami valamiként mégis történik, és nemcsak úgy kelek, hogy valójában nem ébredtem, hisz el sem aludtam, de úgy is, hogy valamit tettem, legalábbis történt velem valami, jártam valahol, megdolgoztam valamivel, és míg egy pihentető éjszakával cseppet sem lettem gazdagabb, de egy tapasztalattal igen. Gyakran olyan tapasztalattal, amihez foghatót azelőtt nem szereztem. Hajnali ötkor lehetne még erőltetni, hogy efféle tapasztalatok helyett megpihenjen az elme, hogy erőt gyűjtsön, például a megnyugváshoz, ám egy idő után belátom: annyi mindent látott már félálomban, hogy jobb visszatérni a teljes ébrenlétbe, jobb felkelni és felöltözni, feltenni egy kávét inkább, bekapcsolni a gépet, és mint egy útinaplót, lejegyezni, amit éjjel félálomban láttam-jártam, legyen az pokoli vagy mennyei, legyen bármilyen, megköveteli magának, hogy felkeljek érte és lejegyezzem. Megköveteli, hogy úgy kezdjem meg a következő napot, hogy az előzőt még be sem fejeztem.

Jó reggelt, szép hétvégét!


Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több blog

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Érzem a bőrömön a regényírás illatát

  Napbarnítottan kifeküdni délelőtt a teraszra vagy a fűbe az éjjel keletkezett kézirattal, rágyújtani egy multira a hideg narancslével a kezemben, hagyni és élvezni,…Tovább

  még több zene

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  8 hozzászólás

  1. A kétségeket hessegesd el!!
   Köszi a videót! Tetszik. (Nem láttam még.)

    1. Azt is, persze, de most erre a Moby videóra gondoltam! (Néztem is, nemcsak hallgattam. 🙂 )

  2. Lassíts, Cen’, kérlek!
   Úgy örülnék, ha egyszer azzal az elhatározással kelnél, hogy elküldöm a Fonót a kiadóba.☺️
   Pihentető, szép hétvégét!

   1. Author

    Ahhoz éppenséggel gyorsítani kell 🙂 🙂

  3. Kikattan az agy alvás nélkül- vagy bekattan , nem tudom melyik a jó szó. Amúgy az alvás megvonást anno depresszió kezelésre használták. Szóval biztosan történik valami a neuronok közötti ármakörökkel:-)))))olyan lehet az agyad, mint a csillagos ég amikor tisztán ragyog. Legalábbis amit elénk teszel abból ez látszik. Nagyon örülök a birtokról szóló írásoknak, videóknak:-)
   Gyönyörű vasárnap- itt Szhelyen legalábbis- biztosan a Te birtokodon is.

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük