Magyar autópiac | Új márka erősödik

magyar autópiac mg motor

Magyar autópiac | Új márka erősödik


Folytatódik az MG márka térnyerése a magyarországi újautópiacon az importőr MG Motor Hungary tájékoztatása szerint. Október elején Szekszárdon újabb kereskedő kezdte meg az MG-k forgalmazását, ezzel 25 tagúra bővült a hálózat, Tatabányán és Veszprémben pedig két további bolt nyílik.

A brit eredetű MG (Morris Garrages) márka 2022-ben jelent meg a magyar piacon, miután a Duna Autó cégcsoport megkapta a márka magyarországi importőri feladatait. Az MG-t a tulajdonos, a kínai SAIC Motor Corporation újrapozícionálná Európában, és expanziós stratégája részeként Kelet-Közép-Európában az elsők között Magyarországon kezdte forgalmazni az autóit. Az importőr akkor középtávon

3 százalékos piaci részesedést tűzött ki.

Szeptember végéig 1318 MG-t helyeztek forgalomba Magyarországon a hálózathoz tartozó márkakereskedések, ezzel az MG 1,48 százalékos részesedést szerzett a piacra lépése óta eltelt két év alatt. Tavaly a teljes évben 1098 gépjárművet értékesítettek, ez akkor 1,32 százalékos részesedéshez volt elegendő.

A márka sikerét az importőr a jó ár-érték arányú modellekkel magyarázza, valamint azzal, hogy meghajtás tekintetében a kínálata teljes (vagyis benzines, dízelüzemű, plug-in hibrid és tisztán elektromos autókat is árul). A jellemző magyar trendekkel szemben az MG-t főleg magánszemélyek vásárolják, arányuk 60 százalék a céges vevők 40 százalékával szemben. A magánvásárlók körében ugyanakkor még mindig a belsőégésű motorral ellátott autók a legnépszerűbbek, ezen belül is a benzines MG ZS városi terepjáróból adtak el a legtöbbet. A környezetbarát, elektromos modellek vevői ennél a márkánál is túlnyomóan cégek.

Az MG Motor Hungary 2023-ban közel 12 milliárd forint árbevételt ért el, 28,38 millió forintos eredmény mellett.

Forrás: MTI, kép: MG Motor

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


adomány terepjáró range rover túra kirándulás utazás kocsi autó terep cross

Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   


még több autó

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Egyre kevesebb benzines autót veszünk

Folyamatosan csökken a tisztán benzines autók részaránya az eladási listán Magyarországon, és szintén egyre kisebb az érdeklődés a dízelek iránt az első féléves adatok alapján…Tovább

Mit tegyünk vadgázolás esetén?

Júliusban néhány ponton módosult a vadászati törvény, többek között azzal, hogy a vadgázoláskor keletkezett kárt szinte minden esetben a jármű tulajdonosának…Tovább

1 hozzászólás

  1. Ez most kapóra jön, mert már talonban van egy cikkem a kínai autókról! – környezetvédelmi szempontok miatt is fontos, hogy tisztán lássunk abban a kérdésben, hogy most végül is hol tart és mit akar Kína.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük