Visszatérnek a hajnali fagyok

Hajnal

Visszatérnek a hajnali fagyok


Csütörtökre és péntekre virradó éjszaka az északi völgyek mellett az Alföld hidegre érzékeny helyein előfordulhat gyenge, 0, mínusz 1 fok közötti fagy.

A kedden az ország felett átvonult hullámzó frontot követően északnyugati áramlással néhány fokkal hűvösebb és szárazabb levegő érkezik. Szerda reggelre nagy területen jelentősen csökken a felhőzet, de a szél élénk marad, így ekkor 3 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökre és péntekre virradó éjszaka azonban a szél is jelentősen mérséklődik, így a Kárpát-medencét kitöltő hideg légtömegben a hidegre érzékeny helyeken már erősebb éjszakai lehűlés várható.

Ekkor az Északi-középhegység völgyeiben mínusz 2, mínusz 3 fokos minimumok is előfordulhatnak, itt lehet a leghidegebb, de a Duna-Tisza köze homokhátságain is 0 fok köré süllyedhet a hőmérséklet kétméteres magasságban.

Ez jellemzően 0 fok feletti értéket jelent majd, de néhány helyen az Alföldön is lehet 0 és mínusz 1 fok közötti legalacsonyabb hőmérséklet ezen a két napon kétméteres magasságban. A talaj mentén azonban némileg több helyen van esély az Alföldön gyenge fagyra.

Az ország döntő részén nem lesz fagy a héten, de az északi völgyek mellett az Alföld hidegre érzékeny helyein előfordulhat néhány helyen gyenge, 0, mínusz 1 fok közötti fagy.

Forrás: MTI, kép: Unsplash


Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több időjárás

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  még több hír

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Herendi sisak az eltört trófeáért

  A tavaly nyári, magyar forma-1-es futam díjátadóján történt incidensről azok is értesülhettek, akik nem követik a versenyeket. A McLaren-csapat 24 éves brit pilótája…Tovább

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük