Nagyot csökkent az élelmiszerboltok forgalma

Bevásárlás

Nagyot csökkent az élelmiszerboltok forgalma


Megérkeztek a KSH adatai, amelyek szerint kevesebbet vásárolnak az emberek az élelmiszerboltokban, nekünk pedig van egy tippünk, hogy miért. Persze, biztos, hogy sokan le is mondanak olyan dolgokról, amiket korábban megengedhettek maguknak, de az utóbbi időben gyakran hallani arról is, hogy aki teheti, inkább a szomszédos országokban intézi a nagybevásárlást, mert ott ezt olcsóbban megteheti.

Nem kizárt, hogy ez is közrejátszik az adatok alakulásában. De vajon tényleg jobban megéri külföldön költeni? Nemrég mi is kipróbáltuk, és felmértük egy olasz üzletlánc kínálatát, árait és minőségét. A tapasztalatainkról hamarosan beszámolunk, de addig is lássuk, mennyit esett az itthoni üzletek forgalma!

Idén januárban 4,5 százalékkal kevesebbet vásároltunk, mint tavaly ilyenkor. Az élelmiszerek forgalma 4,8 százalékkal csökkent, ugyanakkor van olyan termék is, ami iránt stabil a kereslet: például a könyv.

Az élelmiszer-kiskereskedelem 76 százalékát adó vegyes üzletek forgalma 6,7 százalékkal csökkent, míg az élelmiszer-, ital- és dohányáru-szaküzleteké 0,3 százalékkal emelkedett.

A nem-élelmiszer-kiskereskedelem forgalma összességében 1,5 százalékkal csökkent,

az eladások volumene ugyanakkor a textil-, ruházati és cipőboltokban 13, a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben pedig 5,6 százalékkal nőtt.

A használtcikkek forgalma lényegében nem változott, míg az iparcikkeké 1,9, a gyógyszereké, gyógyászatiterméke és drogériáké 2,7 százalékkal esett, a bútorok és műszakicikkek iránti kereslet 6,5 százalékkal mérséklődött.

A csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 7,6 százalékkal csökkent.

A benzinkutak forgalma 9,7 százalékkal lett kisebb.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több gasztro

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  még több hír

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Elásott kincset találtak a Tisza-tónál

  Földbe rejtett, 70 ezüstérméből álló bécsi fillér és egy ezüst áldozókészlet is előkerült a Régészeti Intézet Tisza-tó, Tomajmonostora melletti kutatási projektjében…Tovább

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük