Virághiány árnyékolja be az olasz nőnapot

Mimóza

Virághiány árnyékolja be az olasz nőnapot


Az aszály alaposan betett a tradicinonális olasz nőnapi virág termesztésének. Idén harmadával kevesebb sárga színű mimózát tudtak összegyűjteni a gazdák, ráadásul a jó idő miatt előbb borultak virágba a növények, így előbb is kellett elkezdeni a szedésüket.

Ez azért is probléma, mert így több ideig kell őket tárolni a hűtőkben, ami a megnövekedett energiaárak miatt további plusz költséget jelent. Ennek megfelelően mélyen a zsebébe is kellett nyúlnia annak, aki idén mimózát akart ajándékozni, egy nagyobb csokrokért több mint 20 eurót is elkértek. Ezzel párhuzamosan pedig a farmokon megnőtt a lopások száma is.A mimózát egyébként a 19. században telepítették be Olaszországba, és 1946-ban, egy évvel a második világháború befejezése után választotta a nőnap jelképévé egy antifasiszta szervezet, hogy megtestesítse a nők erejét, energiáját és kitartását. Ezzel az – akkor még – egyszerűen elérhető és könnyen beszerezhető növénnyel egyben kontrasztot is akartak állítani a drága valentin-napi rózsáknak.

Nőnapot először hivatalosan 1911-ben tartottak Ausztriában, Dániában, Németországban és Svájcban, és több mint egymillió ember gyűlt össze, hogy támogassa a nők jogait.

Forrás: Reuters, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több nőnap

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  még több virág

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük