Ítéletidő tombol az Egyesült Államokban

vihar New York

Vihar tombolt New York államban


Négy ember meghalt az Egyesült Államok északkeleti partvidékén hétfőn végigvonuló viharokban. New York államban egy autót ragadott el a megáradt Catskill-patak, amikor a sofőr a vízzel elárasztott úton megkerülte a felállított útakadályt. Pennsylvaniában egy férfit a vízben elsüllyedt autójában találtak, Maine államban fa dőlt egy férfira, aki a házának tetejéről próbálta a törmeléket eltávolítani; Massachusettsben egy 89 éves férfi esett áldozatul fakidőlésnek.

A jelentős esővel és széllel járó időjárási ciklon hétfőn érte el az ország északkeleti területét, miután vasárnap a keleti partvidék déli területeire vitt esőt, és ennek nyomán helyenként áradásokat.


Az időjárás a legkomolyabb károkat New York, Pennsylvania, Massachusetts, Vermont és Maine államban okozta, ahol utakat öntött el, valamint a kidőlő fák is akadályozták a közlekedést, és repülőjáratok százait kellett törölni.

A vihar nyomán több mint félmillió háztartás maradt áram nélkül hétfőn. Massachusettsben 280 ezer, Maine államban 350 ezer helyen szünetelt a szolgáltatás. New Jersey állam egyes területein tizenhárom centi eső esett, Pennsylvania állam északkeleti részén tíz, miközben a széllökések sebessége meghaladta az óránkénti száztíz kilométert. A dél felől érkező front a csapadék mellett szokatlanul enyhe idővel járt, az ország északkeleti területein a hőmérséklet volt, ahol meghaladta a tizenöt fokot.

Forrás: MTI, a címlapkép illusztráció, forrás: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több Egyesült Államok

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

2 hozzászólás

  1. Szegény emberek, nagyon sajnálom őket. Ilyenkor még jobban örülök, hogy itt élek.

  2. Ausztráliában szintén hatalmas árvizek okoznak gondot. 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük