Teljes pompában ragyog a budapesti karácsonyfahíd

megyeri híd kivilágítva

Így mutat a Megyeri híd kivilágítva


A budapest melletti Megyeri híd advent első vasárnapján ünnepi díszvilágítást kapott, december 17-én pedig a csúcsdíszek és a színes díszfények is felkerültek rá. Így az építmény az ország legnagyobb, száz méteres karácsonyfájává változott.

MTI/Máthé Zoltán

MTI/Máthé Zoltán

A Magyar Közút először 2021-ben alakította át a Budapest melletti híd pesti pilonját harmincöt emeletes karácsonyfává. Tavaly már mind a két pilon ünnepi díszben ragyogott, és idén újabb meglepetésekkel rukkoltak elő.


megyeri híd lead
MTI/Máthé Zoltán

MTI/Máthé Zoltán

MTI/Máthé Zoltán

A zöld színű díszvilágítás december 31-ig lesz látható minden nap sötétedéstől másnap reggelig. Emellett mind a két pilon tetejére felkerült a sárga csúcsdísz, ezen kívül pedig tizenkét-tizenkét speciális robotlámpa segítségével a budai és pesti pilon középső, üveges része is ragyogó fényeket kapott. Ez a díszvilágítás december 27-ig látható, minden nap sötétedéstől éjfélig. 

Forrás: MTI, képek: MTI/Máthé Zoltán

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több karácsony

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Mikor voltak a leghavasabbak a karácsonyok?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat összefoglalót készített arról, hogy mennyire voltak havasak a karácsonyok 1901-től kezdve. Ebből kiderül, hogy a havas karácsonyok gyakorisága…Tovább

még több Budapest

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Budapestre érkezik Wim Wenders

A kortárs európai film meghatározó alakja, Wim Wenders lesz a Budapesti Klasszikus Film Maraton díszvendége szeptemberben. A német rendező Budapesten veszi át…Tovább

3 hozzászólás

    1. Author

      Szerintem is nagyon jól mutat. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük