Változás jön a környezetbarát termékeknél

zöld címkék

Átalakulnak a zöld címkék


Az Európai Unió új szabályozást vezet be, amely valódibbá és hitelesebbé teszi a termékek zöld címkézését, továbbá megbízhatóbb alapokat biztosít a zöld átállásnak – jelentette ki Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa kedden Strasbourgban.

Az Európai Parlament arról folytatott vitát, hogy a zöld átállás során hogyan lehet a vásárlókat védeni a tisztességtelen címkézéssel szemben, egyben hatékonyabban tájékoztatani őket az egyes termékekkel kapcsolatban.

Mivel manapság sok a megtévesztő címke, a jövőben az ezekre írt állításokat a gyártónak, illetve a forgalmazónak bizonyítania is kell. Így eltűnhetnek az olyan túlzottan általános kifejezések, mint az “öko”, “bioalapú” vagy “klímabarát”.

A címkéket pedig közhatóságok ellenőrzik majd. Az EU a jogszabálytól azt reméli, hogy a fogyasztók megbízhatóbban tudják majd megállapítani, hogy melyek a környezetbarát termékek, és egyben kiszűri a magukat zöldnek feltüntető vállatokat.

A jogszabályba emellett az is bekerült, hogy nem lehet különböző minőségű termékeket szállítani az egyes tagországokba.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több címke

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Felismerjük a zöldre festést?

Tizenhat európai és Európán kívüli országban mérték fel azt, hogy hogyan ítélik meg a fogyasztók a környezetbarát állításokat. Magyarországon a Tudatos Vásárlók Egyesülete végezte a…

még több környezet

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük