Valakik nagyon örülnek az útra szórt sónak

útszóró só

Mire nem jó az útszóró só


A hó és az ónos eső miatt most sokfelé sózzák a közutakat, ennek pedig talán senki sem örül annyira, mint a szarvasok. A Magyar Közút a Facebook-oldalán osztotta meg a 83-as főúton, a Veszprém megyei Farkasgyepűnél csütörtök hajnalban készült felvételt, amelyen szarvasok és borjaik lepik el az utat, hogy felnyalogassák a kiszórt sót.

Mint írják, szerencsére még az akció után is maradt só a burkolaton, mert az a legfrissebb kameraképen is fekete, miközben a mellette lévő terület szép havas. Nem példanélküli, hogy ilyet látnak, ezért felhívják a figyelmet arra, hogy mindig legyünk résen vezetés közben, mert bármikor jöhetnek nem várt helyzetek.


A szarvasok egyébként jól elvoltak, nagyjából két órán át csemegéztek. Volt is miből: csak ezen a héten eddig országosan több mint tizennégymillió kilogramm útszóró só került a közutakra. Mint hozzáteszik, az útszóró só természetes anyag, bár emberi fogyasztásra nem ajánlott, a szarvasokra nem káros.

A kamera.kozut.hu oldalon bárki böngészhet a publikus kameraképek között, amelyek néhány percenként frissülnek, és amelyeken nyomon követhetők az út- és látási viszonyok.


Kép forrása: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több szarvas

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több állat

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Hogyan énekelnek a bálnák?

Körülbelül ötvenmillió évvel ezelőtt a bálnák szarvasszerű ősei úgy döntöttek, maguk mögött hagyják a szárazföldi életet, és visszatérnek a tengerbe…Tovább

2 hozzászólás

  1. A szarvasok örülnek a sónak, a növények nem igen.

    1. Author

      A talajnak valóban nem tesz túl jót. 🙁 Ezért is jó, ha felnyalogatják a szarvasok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük