Nem lehet kimozdulni a szélsőséges időjárás miatt Amerikában

szélsőséges időjárás

Tovább tombol a szélsőséges időjárás az Egyesült Államokban


Tovább tombol a vihar az Egyesült Államokban, amely szerdán elérte a déli államokat. Több helyütt villámáradások miatt adtak ki riasztást, és halálos áldozatokat is követelt a szélsőséges időjárás. Mississippi államban egy ember meghalt, továbbá több épület összeomlott a viharokban, amelyek már kedden is okoztak károkat.

A louisianai Slidell-ben tíz ember vittek kórházba, a New Orleans melletti településen többeket kellett kimenekíteni az esőzések miatt kialakult áradásból, és veszélyt jelentettek a kidőlő fák, leszakadó villanyvezetékek is.

Louisiana tucatnyi iskolakörzetében szünetelt a tanítást, az állam két nagy egyetemén internetes oktatásra tértek át a szélsőséges időjárás miatt. New Orleans-ra kevesebb, mint tíz óra alatt több mint 150 milliméter eső zúdult, míg Laplace településen csaknem 300 milliméter esett.

Texas keleti részén a nagy mennyiségű víz egy települést szárazföldön megközelíthetetlenné tett, Kirbyville-ben többeket kellett a vízből kimenteni. A villámárvizek házakban és üzletekben tettek kárt, Houston közelében tornádó is kialakult. Nyugat-Virginia és Ohio egyes részeire áradásokat okozó esőt és viharokat jeleztek csütörtökre a meteorológusok.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük