Ekkora hőmérsékleti különbség volt Kelet- és Nyugat-Magyarország között

hőmérsékleti különbség


Hőmérsékleti különbség


Több mint 15 Celsius-fokos különbség volt az ország keleti és nyugati részében mért maximumhőmérsékletek között szerdán – írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán.

Az északnyugati tájakon az ilyenkor szokásos 15-16 foknál is némileg hűvösebb lett az idő a viharos széllel érkező hideg légtömeg hatására.


A Komárom-Esztergom vármegyei Vérteskethelyen például 12,1 Celsius-fok volt a maximumhőmérséklet. Eközben a Dunától keletre továbbra is az átlagosnál jóval melegebb volt, sőt a Hajdú-Bihar vármegyei Bagaméron 28,6 fokot mértek, ami csak 0,4 fokkal maradt el a napi melegrekordtól. A Tiszántúlon jellemzően 10-12 fokkal volt melegebb az ilyenkor szokásosnál.

Forrás: MTI, kép: Köles Mihály/Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több időjárás

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük