Ez volt az eddigi legmelegebb március a világon

legmelegebb március

Ez volt az eddigi legmelegebb március a világon


Nemcsak Magyarországon, de világszerte is ez volt a legmelegebb március a modernkori mérések kezdete óta. A 14,14 fokos havi átlag 0,1 °C fokkal haladta meg a korábbi csúcstartó 2016-os márciusi átlagot és 1,68 °C fokkal volt az iparosodás előttit (1850-1900).

A Kopernikusz Éghajlatváltozási Szolgálat (C3S) március havi klímaközleménye szerint az elmúlt tíz hónap mindegyike az első helyen áll az adott hónap legmelegebbjeinek listáján (2023. június – 2024. március).


A márciusi anomáliatérképen az látható, hogy a felszíni hőmérséklet mennyivel haladta meg az 1991-től 2020-ig tartó periódus márciusokra vonatkozó átlagát

Európában viszont nem ez volt a legmelegebb március, hanem a 2014-es, így a mostani a második helyet foglalja el a legmelegebb márciusok sorában. Igaz, nem sokkal, mindössze 0,02 fokkal marad el a korábbitól, míg a sokéves európai átlagnál 2,12 fokkal magasabb.

Forrás: HungaroMet/Facebook, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több cenweb

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük