🎧 Sosem feledlek titeket! Kisbuci Illés, tégedet sem!

Éjjeli műszak: Sosem feledlek el titeket!


Legyen szép éjjelük azoknak, akik éjjel is melóznak! Ó, testvéreim, akikkel annyi éjszakát húztunk le éjszakai műszakban! Sosem feledlek el titeket, és még ha nem is áll ki villáskulcs a farzsebemből, még ha elitista foglalkozással múlatom is az időt éjszaka, lélekben – legalábbis az egyik, munkapadra levakarhatatlanul odasorjázódott felem – veletek van a harmadik műszakban.

Ja és: Kisbuci Illés!

…az avar moráltani ornito-szubkultúra legsúlyosabb “egyénisége”, te kis házmester, te kis kényszeresen kiigazító, helyrerakó, belekotyogó, fortyogó, motyogó, okoskodó, te, az önhittségnek nem elhanyagolható méretű temploma, ha látod ezt, éjjel vagy reggel, azt üzenem: látlak, tudok rólad még mindig, figyellek, számon tartom kisebb-nagyobb aljasságaidat, számolom mennyivel tartozol, rászámolom nap mint nap a kamatos kamatokat is, amúgy pedig – mielőtt kiegyenlítenénk a számlát – tehetsz egy szívességet. Szánom középszerűségedet, bánom, hogy ismertelek valaha, és így még szofisztikált is maradtam (tragikus tolakodásodhoz mérten kifejezetten elegáns), de amikor legközelebb találkozunk személyesen, már nem lesz bennem semmi, ami elegáns volna.

Ez van. Sunyiságod és középszerűséged visszanyal majd. :-), de addig vésd észbe: nemcsak az én hátam mögött vannak terek, ahol mint egy szorgos csiga összemászhatsz ezt-azt, a te hátadnak is van közepe, ahová majd nem kívánsz engemet; és a te hátad mögött is vannak holt terek, mögötted is vannak, akik kezet ráznak, jópofiznak neked-veled, akár mólón, akár futamon, amúgy pedig a szájukat húzzák egymás között, amikor már megint felszólalsz. Kisebb a világ, mint hinnéd, és amikor egyszer rájössz, hogy milyen végzetesen kicsi helyre, milyen szánalmasan negédes kis buborékba varrt be örökre a mama-papahotel, megrémülsz majd… És az nagyon rendjén lesz, életedben először végre valami…

És gyerünk ki az éjszakába uráli baglyok nyomdokába …


Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több zene

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több blog

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

8 hozzászólás

 1. Örülök, hogy az ilyeneket nem tartod magadban, és csak remélni tudom, hogy a címzettek is olvassák!

  1. Author

   Ó, köszönöm Edit, örülök, hogy örülsz, mert én is arra jutottam. Tudom, hogy olvassák. És még egyszer “leverem” azt a két éves Facebook letiltást is 🙂

   1. Mintha keményebb lennél a megújult szíveddel, de én ezt messzemenően támogatom és díjazom!
    Vannak határok, amikor a saját érdekében jeleznie kell az embernek, hogy mindent nem tűr el és nem nyel le. Értse meg mindenki, hogy eddig és nem tovább!

    1. Author

     Jól látod, az infarktus, a visszatérés a halálból sok mindent megváltoztatott. Vagy inkább megerősített.

  1. Author

   🙂 🙂 Ibolya, te ezzel ne is törődj, nézd inkább, mennyi baglyot tálaltam ma reggel! 🙂 🙂 bagolykavalkád, bagolykánaán, bagolyádia, bagolyisztán, terra bagolyikum! 🙂

   1. Elfoglalom a bagolyikumot, Cen’, amint lehet, köszi nagyon , csak kicsit féltelek, villáskulcs és egyebek…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük