Porviharokra figyelmeztet az Útinform

Porvihar

Porviharokra figyelmeztet az Útinform


Épp tegnap írtunk arról, hogy egyre gyakoribbá válhatnak a porviharok, és mára meg is érkezett a figyelmeztetés az Útinformtól: erős, viharos széllökésekre és porviharok miatt lecsökkenő látótávolságra kell számítaniuk az autósoknak.

Erős, viharos széllökésekre kell számítani elsősorban a Dunántúlon, főként a Badacsonyban és a Balaton-felvidéken, valamint a Tiszától keletre eső tájakon, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

A viharos erejű szél sok helyen hordja és viszi a homokot vagy a port, porvihart kavarva, így a látótávolság is lecsökkenhet a közutakon. A hegyvidéki, illetve a fákkal határolt utakon, illetve a mellékutakon ugyanakkor letöredezett faágakra vagy kidőlt fákra lehet számítani.

Frissítés: már sűrű por és homokfelhő rontja a látási körülményeket az M1-es autópályán a 102-es és 103-as kilométer közötti szakaszon, Nagyszentjános és Bőny térségében. Erre táblák is felhívják a figyelmet, az autósoktól azt kérik, hogy vegyék komolyan a figyelmeztetést.

A látótávolság hirtelen akár ötven méter alá is csökkenhet: ilyen területre érve azt kérik az autósoktól, hogy lassítsanak és használják a vészvillogót!

 

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több szél

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Tornádó ért földet Szombathely mellett

  Rég látott hevességű szupercella érkezett az osztrák határt átlépve Vas vármegye székhelyére. A forgó zivatarfelhőből 18 óra 56 perckor tornádó ért földet…Tovább

  még több időjárás

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Így alakul most Európa időjárása

  A kontinens az időjárás mentén kettészakadt, míg mi hőhullámokkal küzdünk, Észak- és Nyugat-Európa még mindig arra vár, hogy elkezdődjön a nyár…Tovább

  2 hozzászólás

   1. Author

    Ó, tényleg! Köszi az infót, kiteszem ezt is!

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük