Pavlov, írás és Road Movie | ColorStar | Imarobot

út eső gif

Pavlov, írás és Road Movie | ColorStar | Imarobot


Tegnap bannert szerkesztettem, egy Jákob botja és egy Jégvágó bannert. Nem tudom, láttátok-e a Jégvágó-bannert az oldalsávban. Annak idején készítettem a Jégvágóhoz trailert is, de a hírhedt, elreccsent laptopban ragadt az is. Jó sok meló volt vele. Ezt a zenét használtam hozzá, és ha jól emlékszem, sokat hallgattam a Jégvágó írása során is. Említettem már párszor, hogy sokat hallgatok zenét írás közben, sőt, minden regénynek megvan a maga albuma. Megvan az a repertoár, amit egy adott könyv írása közben hallgatok. Persze, amikor már fülig merültem az írásban, nem figyelem a zenét, voltaképp nem is hallom, és előfordul, hogy észre sem veszem, ha nem szól semmi.

Jégvágó
Jégvágó

Sokan képtelenek zajban írni vagy zenére. Nekem olyan az íráshoz használt zene, mint kocsiban a gyújtás. Hamar kialakul a pavlovi reflex, és ha ugyanazt a zenét hallgatom sokszor ugyanahhoz a munkához, elég csak pár taktus, néhány perc, és akaratlanul is az épp soron következő írás hangulatában, sodrásában találom magam. Így a zene akképpen működik, amint működne – ha volna – egy ihletgenerátor.

A ColorStar – ha valaki nem ismerné – egy magyarországi együttes. Befuthattak volna akár globális karriert is. Ugyan, miben rosszabb ez, mint ebben a műfajban bármely más angolszász formáció? Bár azt, hogy ez pontosan milyen műfaj, nem tudom megmondani. Nekem ez a zene örökre a Jégvágóhoz kötődik, és mindig a road movie hangulatát hozza vissza.

Minden jókat!

A Borítókép gifjét egy Pixabay videóból készítettem


még több zene

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

3 hozzászólás

  1. Ez tényleg egy road movie! 🙂
    Amíg hallgattam, egy autóban ültem – nem én vezettem! -, ami egy széles országúton falta egyenletes tempóban a kilométereket. Jó volt. Köszi!

  2. Jó kis zene!
    Bárhogy is, a Jégvágó mesteri mű, nagy kedvenc!

  3. A Jégvágó banner jó lett! A medve a végén nagyon hatásos. Láthatjuk majd a Jákob botja bannerét is? Vagy kiraktad azt is, csak én nem vettem észre?
    Minél több bannert szeretnék látni majd a honlapodon a nem túl távoli jövőben! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük