Olaszország visszaküldené a medvéket oda, ahonnan jöttek

Barnamedve

Olaszország visszaküldené a medvéket oda, ahonnan jöttek


Az olasz környezetvédelmi minisztérium külföldre szeretne áttelepíteni barnamedvéket Trentino-Alto Adige tartományból, miután az egyik állat nemrég halálra marcangolt egy 26 éves futót. A medvét befogták, de állatvédő szervezetek nyomására a közigazgatási bíróság nem engedélyezte a kilövését. A minisztérium ezért most azt tervezi, hogy csökkenti a medvepopulációt Olaszországban.

A JJ4 jelű nőstény medve, amely megtámadta a futót, két olyan medve utódja, amely 2000-ben és 2001-ben került Trentinóba Szlovéniából az EU Life Ursus projektjének részeként, ezért Szlovénia is szóba jöhet az áttelepítésre.

Ott azonban már most is nagy a medvepopuláció, a becslések szerint ezeregyszáz egyedet tartanak számon, és a hatóságok a következő években nyolcszázra szeretnék csökkenteni a számukat, és a szlovén természeti erőforrások minisztériuma éppen a múlt héten adott zöld jelzést 230 barnamedve elejtésére. Szlovéniában egyébként 2017 óta tíz medvetámadást regisztráltak.

Forrás: MTI, kép: Unsplash


Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

  Név*

  Email cím*


  Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

  Abban hiszek – és azt szeretném –, ha ezen a kérésen hamar túljutnál, és az oldal maga győzne meg arról, hogy érdemes ez a projekt a támogatásodra. Fontos a marketing, nem kétlem, de szeretném azt hinni, hogy az utóbbi 15 év a legjobb érv.

  még több medve

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Mit kell tenni medvetámadás esetén?

  Tusnádfürdő több pontján is táblák figyelmeztetnek a medvetámadás veszélyére, és pontokba szedve elolvashatjuk a tanácsokat is. Így most első kézből…Tovább

  még több állatvilág

  Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

  Alsóörs hadat üzenne a vadaknak

  A lakókörnyezetben élő nagyvadak helyben táplálkoznak, főként mezőgazdasági terményeket fogyasztanak. Csak drága, stabil és magas kerítés jelent biztos védelmet ellenük…Tovább

  1 hozzászólás

  1. Érdekesek a medvés történetek. Félelmetes és egyben lenyűgöző is. Nagy hiba az élet terükbe menni. Biztosan nem futnék arra, ahol kiteszik a táblát, hogy medvék vannak.
   A mesékben a legkedvesebb állat a medvebocs, biztosan minden gyereknek van egy plüss macija. A cikkről rögtön Cen medvés írása jutott eszembe, jó, hogy ide tettétek.

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük