Pénteken kezdődik a Nemzeti Parkok Hete

nemzeti parkok

Pénteken kezdődik a Nemzeti Parkok Hete


Kenutúrákon, bölényszafarin, lápréti barangoláson, sólyom- és saslesen és interaktív vízvizsgálaton is részt vehetünk a Magyar Nemzeti Parkok Hetén május 17. és 26. között. A nyitórendezvény a városligeti Vajdahunyadvárban lesz a pünkösdi hosszúhétvégén.

Ezen mind a tíz nemzeti park képviselteti magát, és kiállítanak a természetvédelmi szervezetek is. Ott lesz a Vajdahunyadvárban a Madártani Egyesület, a WWF Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Természetjáró Szövetség, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, a Magyar Kertörökség Alapítvány, a Herman Ottó Intézet és a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrző Központ is.

A programkínálat a www.magyarnemzetiparkok.hu weboldalon és a nemzeti park oldalán olvasható.

Forrás: MTI, kép: Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért elérsz minden támogatói tartalmat. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is köszönjük!   

még több nemzeti park

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Rétisasok a Fertő tó új őrei

Az áprilisban végzett fészekellenőrzésnél – a nyílt vízen előbb motorcsónakkal, majd nem kis erőfeszítéssel, a nádason keresztül, gyalog kellett azt megközelíteni ….Tovább

38 éve történt a csernobili katasztrófa

1986. április 25-ről 26-ára virradó éjszaka az Ukrajnában működő csernobili atomerőmű negyedik blokkjában robbanás történt. A detonáció felszakította az épület tetejét és falait…Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük