Kiválasztották Közép-Európa és Magyarország legjobb borait

bor

Kiválasztották Közép-Európa és Magyarország legjobb borait


A július 7-9-én megtartott Winelovers Wine Awards-borversenyre tizennégy országból érkeztek borok, a hatvanöt borszakértőből és borászból álló zsűri pedig tizenkilenc országot képviselt. Az eredmények alapján 839 tétel közül három tokaji aszút és egy villányi vörösbort választottak a legjobbnak.

A négy Grand Gold díjas tétel közül a legmagasabb pontszámot, 96/100 pontot a Pajzos 6 Puttonyos 2017-es Legend Aszúja és a Trifecta Szent Tamás 2017-es aszúja érte el.

A szervezők ezen kívül több kategóriában is győztest hirdettek, így például a legjobb kékfrankosért járó díjat a Benedek Pince, a legjobb cabernet francért járó díjat a Villa Gyetvei Birtok vihette haza. A legjobb syrah készítője és a legtöbb aranyérmet elnyerő borászat a villányi Jammertal Borbirtok lett, amely így a Winery of The Year címet is megszerezte.

Horvátországból nevezett a legjobb olaszrizling/grasevina készítője, a szlavóniai Enosophia; a legmagasabb pontszámot elért pinot gris-t az ukrajnai Bolgrad Pincészet készítette, a legjobb sauvignon blanc pedig Romániából érkezett, a bánáti Cramele Recasnak köszönhetően.
A régió legjobb pezsgőjének a somlói Kreinbacher Birtok 2018-as Prestige Brut Magnum tétele bizonyult.

Az eredmények teljes listája itt olvasható.

Forrás: MTI, kép: Janko Ferlič/Unsplash

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kérj tőlünk hírlevelet!

    Név*

    Email cím*


    Támogasd a Cenwebet extrákért, és hogy sokáig tartson ez a közös kaland!

    Támogass egy 15 éve ingyenes nonprofit portált és egy természetvédelmi rezervátumot!

    még több gasztro

    Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

    Mégsem annyira áldásos az időszakos böjt?

    Az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségre tesz szert, és a tavaszi böjti időszakban különösen gyakran kerül a figyelem középpontjába az időszakos vagy szakaszos böjt…Tovább

    még több bor

    Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

    Jack London, a szőlő, a bor és Tokaj

    A tokaji komoly, elegáns és titokzatos ragyogásán át azt üzeni: még ha úgy adódik is, hogy sovány talajon élsz, a vízért és ásványi anyagokért pokoli…

    9 hozzászólás

    1. Hmmm…, ezeket jó lenne megkóstolni! 🙂

      1. Elképzeltem, hogy van Közönségdíj is, és ahhoz a közönség képviselőinek végig kell kóstolni az összes bort. 🙂

        1. Author

          🙂 🙂 Ez jó ötlet, nem értem, miért nem jutott még eszükbe a szervezőknek.

    2. Apám Tokaj vidékről származott. Sokáig jó bornak csupán az aszút tekintettük, de aztán áttértünk a könnyebb kevésbé édes tokaji borokra. Sőt később a villányi vörösborra. Jó ideje meg már egyiket sem fogyasztom, nem tudom mi a titok abban, hogy az ember ne kapjon erős fejfájást a testesebb bortól. Azért az fantasztikus, hogy a magyar szőlősgazdák ilyen kiváló minőségű bort csinálnak. Valahogy az utazásaim során mégsem láttam ott a polcokon . Pl. Zürichben a drágább jó minőségű borok boltjában egyetlen palack magyar bort sem, ui.a svédeknél sem, az angoloknál (igaz ez régen volt) csak a szekszárdi borokról hallottak, Tokajról semmit. Biztosan változtak a dolgok.

      1. Author

        A fejem nekem is néha megfájdul, de néhányszor segített az, ha bevettem egy aspirint lefekvés előtt. Talán az is segíthet, ha az ember sok vizet iszik a bor mellé..

          1. Author

            Nahát, köszi, nem is tudtam, hogy a kén is közrejátszhat. De azért a legtöbb díjnyertes borban általában van, szóval nem könnyű elkerülni.

          2. De jó -ezt az oldalt, mármint a borász portált nem ismertem. Köszönöm!

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük