Jack London sokat vitatott halála és halotti bizonyítványa

Jack London sokat vitatott halála és halotti bizonyítványa


Jack London 1916 november 22-én hunyt el. Az alábbi halotti bizonyítvány állítólag ezt írja:

1916. november 21-én 18 óra 30 perc körül Mr. Jack London elfogyasztotta vacsoráját. Az éjszaka folyamán elvitték, állítólag akut emésztési zavarok voltak. Ez azonban az uraemia (veseelégtelenség) gyomor-bélrendszeri típusának bizonyult. Gyorsan kómába került és 19 óra 45 perckor meghalt. 1916. november 22.


jack london halotti bizonyítványa

A Csendes-óceán déli részén tett utazása során ismeretlen vesebetegséget szedett össze, amely óriási fájdalmakkal járt. Jack London betegségének az sem tett jót, hogy sokat ivott. Skip Sommer történész azt írja, hogy az öngyilkosságról szóló pletykák azoknak az ellentmondásos beszámolóknak köszönhetők, amelyeket a Jack London holttestét megvizsgáló orvosok adtak. Az első orvos szerint a halálát morfium-mérgezés okozta, míg az utána jövő orvos a halál okát “akut urémiára” vagyis veseelégtelenségre vezette vissza.


Borítóképen a gyermek Jack London

Hozzászólásokhoz gördülj a kapcsolódók alá!


Kedves olvasó,

ha nem vagy még támogató, lépj be a Klubba ITT. Csupán havi két kiló kenyér áráért, 2200 forint támogatásért elérsz minden támogatói tartalmat, a heti videókat és írásokat is. Alkalmi támogatásra Paypalon keresztül van lehetőség (kattints a kis gombra!).

Ha egyik mód sem megfelelő neked, de szeretnéd támogatni a Cenwebet és a rezervátumot, akkor keress minket mailben a hello@centauriweb.hu vagy a centauri16@gmail.com címen. Segítségedet előre is megköszönve, és remélve, hogy szövetségesek leszünk.   

még több Jack London

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Centauri: Jákob botja | Magvető Kiadó, 2016

„Tovább olvastam, és pár perc múlva a könyv ép ésszel fel nem fogható, démonikus erővel bekebelezett. Körbevett, bekerített, lekötözött. Etette-itatta magát, hol szelíden…Tovább

Úszó sziget | Jack London után szabadon

Birdben felvetődött a gondolat, hogy a vihar délebbre vitte, bár ahhoz ki kellett sodródni az Északnyugati-átjáróból, ami lehetetlennek tűnt, ezért a minden addiginál…Tovább

még több 5G

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

2 hozzászólás

  1. Kaja kóma – bocsi nem kigúnyolni akarom. Milyen érdekes lenne egy boncjegyzőkönyv róla.
    A múlt vasárnap megnéztem a Semmelweis filmet- brutál jó. Az orvostársadalom nem tudja megfejlődni önmagát. Vajon melyik nagy professzor mondhatta, hogy uraemiában halt meg Jack London, amikor a labortechnika ugyan már tudott vesefunkciós paramétereket mérni vérből is-ám nem gondolom, hogy széleskörűen. Minden esetre érdekes és elgondolkodtató.

  2. Istenem! Az a fotó a kisiskolás Jackről, ahogy fejét kezébe támasztva olvas a kocsma (Destination?☺️) sarokasztalánál.🤗

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük