Fejlődünk még? | Fatboy Slim | Right Here, Right Now

embrió

Fejlődünk még? | Fatboy Slim | Right Here, Right Now


Nem tudni, hová fejlődünk még. Mi és ez az oldal. Mi lesz a jövője. Ha lesz jövője. És jövő egyáltalán. Akár ez is eszembe juthatna, nem mintha ekkora út állna előttünk, és remélem, más analógia sem áll meg. Emlékeztet ez a kis tanmese-klip a karantén időszakra is. Szabó Edit biztos emlékszik rá – én emlékszem, a karantén idején ő is kedvelte ezt.

Minden napra úgy gondolok, mint evolúciós lehetőségre.

Tudjuk, hogy embriókorunkban a teljes evolúciós utat bejárjuk röpke kilenc hónap alatt. Ez voltaképp döbbenetes. Talán nem is tudjuk, mi minden rejlik bennünk, csak mert nem emlékszünk tisztán arra a kilenc hónapra, amikor voltunk egysejtűek, többsejtűek, szedercsírák, amőbák, halak, gyíkok, és miegyebek. Talán amikor az „élet súlya” túl nagynak tűnik, indokolatlanul nagynak indokolatlan helyzetekben is, akkor talán arról is szó lehet, hogy az évmilliós evolúció minden súlya ránk nehezedik, és nem elvileg, hanem ténylegesen, még ha csak ízelítőt kaptunk belőle, nem többet, csupán egy kilenc hónapos összegzést, amolyan gyorstalpalót, akkor is.

Ha nem tudjuk, akkor is velünk és bennünk van minden út,

amit valaha élőlény bejárhatott, és az az út kíméletlenül hosszú egy emberöltőhöz mérten, és nem kevésbé kegyetlen is. Nem véletlen talán, hogy nem emlékszünk arra a kilenc hónapra. Jobb azt elfeledni? A fejlődés, a metamorfózis emléke és tudata, és talán vágya és igénye, sőt: törvénye bennünk van, akár ma reggel is. Ezért gondolhatok bármely napra úgy, mint egy mini evolúcióra, pozitív olvasatban, mint lehetőségre. Újabb esély arra, hogy kimásszak a partra. Aztán, hogy fékevesztett zabálógép, ostoba hústorony lesz-e belőlem, elválik a nap és az élet végére.

Hej! Jó fejlődést!

Borítókép: Pixabay

még több zene

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

még több blog

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

3 hozzászólás

  1. Most feladtad a leckét, Cen’!
    Rémlik, hogy láttam már egyszer egy ehhez hasonló klipet – ha erre gondolsz -, de azt nem tudnám megmondani, hogy hol. Talán a régi oldaladon?

  2. Nekem ez új itt- ma láttam reggel (2023.12.22.) a Christopher Walkerrel készült videót, meg a hozzá tartozó Cenes eszmefuttatást, de aztán eltűnt az első oldalról. Tényleg ide jutott az emberiség, a túlfogyasztásból már nem tud feljebb lépni? Már nincs evolúciós értelme az emberi fajnak? Felemészti önmagát és a Földet az ember, ahol élni pedig nagyon jó. Kicsit már jobban értem miért szereted Cen annyira Elon Musk dolgait. No persze Te azért nem lettél Fatboy, még ha fogadalmat is tettél egy drákói fogyihoz:-))

  3. Még most sem emlékeztem rá, de most keresgéltem a régi oldalon, és tudom már, hogy mire gondolsz itt.

    A karantén alatt készítettél egy összeállítást azokból a zenékből, amiket akkor hallgattál. Abban szerepelt ez a klip is (meg pl. Moby is, akit én is nagyon szeretek 🙂). Jó kis összeállítás volt, valóban! 🥰

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük